Wpis z mikrobloga

@bitchnuts: tak, to wiem, chodzi mi o złe traktowanie Anny (całowanie Raveli, opisywanie jej jako narzędzie itp) czy Dak'kona. Ostrze Dak'kona np zmienia wówczas swe właściwości, ale nie wiem czy postacie mogą od Ciebie odejść pod wpływem złego traktowania.
  • Odpowiedz
@Usmiech_Niebios:

Co do Ostrza Dak'kona, karach jest jak płynny metal, kiedy Dak'kon jest skoncentrowany i poznaje Krąg Zerthimona, metal staje się ostrzejszy. Jego broń jest nierozerwalnie połączona ze stanem jego umysłu. Może czasami w opcjach dialogowych, w których źle go traktujesz wskazywać na to, że ostrze się zmienia, ale nie wpływa to na jego statystyki (chyba, że pozytywnie, zwiększając moc broni, kiedy poznaje nowe fragmenty Kręgu).

Ach, i postacie
  • Odpowiedz
O, tego właśnie szukałem, dzięki :)

Może czasami w opcjach dialogowych, w których źle go traktujesz wskazywać na to, że ostrze się zmienia, ale nie wpływa to na jego statystyki (chyba, że pozytywnie, zwiększając moc broni, kiedy poznaje nowe fragmenty Kręgu).

@Darnath: Kojarzę że wiki mówiło coś innego - http://torment.wikia.com/wiki/Dak%27kon%27s_Zerth_Blade - ale mogli tego nie zaimplementować. O ile reszta fragmentów na 100% się zgadza, to nie wiem czy tu akurat
  • Odpowiedz
@Usmiech_Niebios: Masz rację, mała korekta - ostrze się zmienia w obu przypadkach, ale wciąż w obu przypadkach nie wpływa to negatywnie na moc broni. Wręcz przeciwnie, oba ostrza są mocniejsze.

Szczerze, to zapamiętałem to inaczej, może faktycznie to jakieś społecznościowe łatki zmieniały później, a może ja już mam dziury w pamięci :)
  • Odpowiedz