Dopiero zaczynam przygodę z VBA i natknąłem się na problem z niedziałającym Vlookupem. Mógłby któryś mirek zobaczyć? Wyrzuca mi błąd - "Error 1004-Unable to get VLookup property of worksheet function class"
Sub CreateJournal()
Dim AlternateTradeID As String Dim NumberOfCells As Integer Dim OV As String Dim MyRange As Range
Set MyRange = Worksheets("Diccionario").Range("A:B")
@croppz: Uwierz mi, zanim tutaj napisałem to szperałem w google :P Gdy zrobię tak jak z twojego linka to po prostu nie wyrzuca mi błędu ale vlookup dalej nie działa. To byłoby przydatne gdyby faktycznie, któraś z wartości, które próbuję wyszukać nie istniała - u mnie wszystkie są.
@Baquashan: Application.VLookup powinno byc. Jezeli nadal nie dziala to jedynie dlatego, ze AlternateTradeID lub OV jest wartoscia liczbowa. Mozesz testowo obie na variant zmienic i zobaczyc co sie dzieje dalej.
@Baquashan: A po co w ogóle używasz VLookup, skoro jest Range.Find? Tym bardziej, że - o ile dobrze zrozumiałem zamysł Twojego kodu - chcesz wstawić w znalezioną komórkę jakąś wartość.
Chciałbym oficjalnie NAPLUĆ z tego miejsca na każdego któremu nie chcę się dziś iść na #wybory nie zależnie od tego na kogo by zagłosował. Oczywiście podwójnie chciałbym OPLUĆ tych którym się dziś nie chcę iść ale będą pisać o polityce na mirko regularnie.
DOSKONALA BRUNETKA ? Faceci jak ona wam sie podoba ? Kobiety co myslicie o takim stylu? Te paznokcie, usta, rzesy, makijaz, piersy itd. Ocencie jej wyglad
Mógłby któryś mirek zobaczyć?
Wyrzuca mi błąd - "Error 1004-Unable to get VLookup property of worksheet function class"
Sub CreateJournal()
Dim AlternateTradeID As String
Dim NumberOfCells As Integer
Dim OV As String
Dim MyRange As Range
Set MyRange = Worksheets("Diccionario").Range("A:B")
NumberOfCells = Range("C9", Range("C8").End(xlDown)).Count
For Loopcounter = 1 To NumberOfCells
AlternateTradeID = Range("C8").Offset(Loopcounter, 0).Value
Application.WorksheetFunction.VLookup(AlternateTradeID, MyRange, 2, False) = OV
Range("C8").Offset(Loopcounter, 19).Value = OV
Next
End Sub
#vba #programowanie
Gdy zrobię tak jak z twojego linka to po prostu nie wyrzuca mi błędu ale vlookup dalej nie działa.
To byłoby przydatne gdyby faktycznie, któraś z wartości, które próbuję wyszukać nie istniała - u mnie wszystkie są.
Application.VLookup powinno byc.
Jezeli nadal nie dziala to jedynie dlatego, ze AlternateTradeID lub OV jest wartoscia liczbowa. Mozesz testowo obie na variant zmienic i zobaczyc co sie dzieje dalej.