Wpis z mikrobloga

#gorzow to najmniej aktywny tag wśród miast wojewódzkich.
Lubię to miasto, ale... to jednak dziurka. Trochę mniejsza niż 5 lat temu, ale wciąż dziurka.
  • 15
  • Odpowiedz
A ja za to lubię Gorzów i dlatego wróciłem po 11 latach tułaczki po świecie. Lubię ten spokój i ciszę. Lubię bliskość większych miast, do których mogę pojechać na dobry koncert czy ciekawą wystawę. Rozwój za wszelką cenę śmierdzi mi korpo... a te niedogodności jak prezydent, czy obecność miasta w TV tylko w wypadku morderstwa czy bankructwa szpitala zawsze można zmienić. Tylko trzeba się ruszyć :-)
  • Odpowiedz
@nie_pamietam: ja za to się urodziłem w Poznaniu, mieszkam (i wychowałem się) w Gorzowie od 15 lat i za niedługo lecę się kształcić do Poznania ( ) zobaczymy jak to będzie, bo jak narazie to martwość Gorzowa mnie dobija
  • Odpowiedz
@mediafar, @nie_pamietam, @matt_catt: Też mieszkałam w Gorzowie, przez 3 lata. Są fajne miejsca w tym mieście. Ja bardzo lubiłam tą uliczkę, którą się idzie pomiędzy AWF a 4 LO. Tam dalej są takie ładne domki, ogólnie wszystkie ulice na tej górce od PWSZ do Matejki (chyba tak się nazywa ta ulica) są jakby kawałkiem wsi - cisza, spokój, a zejdzie się na dół i centrum. Teraz
  • Odpowiedz
@mediafar: Wydaje mi się, że za jakiś czas czeka mnie podobny los :). Siedzę teraz we Wrocławiu, ale w moim zawodzie jednak lepsze perspektywy mogą być w Gorzowie. Wrocław to kanibalizm na rynku pracy i zawyżone ceny nieruchomości.
  • Odpowiedz
Nie umiem za bardzo używać tagów i nicków piszę więc ogólnie. Gorzów to spokojne i stateczne miasto, bez porównania do większych miast typu Poznań. Tak jak daleko Poznaniowi czy Warszawie daleko do Toronto czy Petersburga. Ja urodziłem się w Gorzowie i w wieku 18 lat tak, wyemigrowałem. Potułałem się to tu to tam i tak, jak pisałem wcześniej, wróciłem do tej spokojnej dziury :-) nie ma tu kulturalnego szału, nie ma karierowego
  • Odpowiedz
ja jestem po informatyce, jak chcecie naprawić komputera itp to walcie jak w dym ;)
tak jak napisał @mediafar

Gorzów to spokojne i stateczne miasto

i to mi się bardzo podoba
  • Odpowiedz