Wpis z mikrobloga

Mirki, czekam na paczke DPD z Anglii . Ostatnią DPD dostało w piątek i w poniedziałek już miałem ją pod drzwiami, ostatni status przed dotarciem do PL to było wysłanie z terminala międzynarodowego w UK.
Teraz DPD znowu dostało moją paczkę w piątek, ale dalej jej nie dostałem. Po wysłaniu z terminala międzynarodowego pokazało się, że trafiła do Best w Holandii i jest "w transporcie" już od niedzieli...
To normalne, że po drodze z UK do PL paczka pojawia się gdzieś po drodze w innych sortowniach? Ostatnie dwie poszły prosto z UK do mnie i miałem je po 2 dniach, a ta juz trzeci dzień będzie czekać w Holandii.
PS: Wszystkie paczki to priority line z Gearbesta.
#dpd #kurier #gearbest #zakupyzchin #priorityline
  • 18
  • Odpowiedz
@marek-wozniak-750:
Ja #!$%@?... Już wiem co to jest... Dostałem kiedyś maila z Gearbesta że moje zamówienie zostanie wysłane NL Post - zignorowałem go bo oba telefony zostały wysłane w końcu priority linem. Wychodzi na to że wysłali priority line do Holandii, bo dalej nie chce im się za DPD płacić. Wyślą nam teraz z Holandii poczta zwykłą telefon do Polski... wołajcie @GearBest_Polska żeby nam wyjaśnili to...
  • Odpowiedz
@Andczej: Pisałem do DPD to oni nie dają sobie rady z numerem przesyłki bo za krótki... - 5987526217 . Faktycznie na stronach DPD nie da się śledzic, ale alipaczka.pl i 17track.net daja radę. Ostatnie paczki też miały takie krótkie numery i dochodziły bez problemu
  • Odpowiedz
@Andczej: ale na stronce DPD UK już łapie

26 Nov 2017 19:41 Best The parcel is in transit on its journey to local delivery destination. Track your parcel here for regular updates.

No nic, pisze do nich znowu - i do polskiego i do angielskiego DPD
  • Odpowiedz