Wpis z mikrobloga

Byłem wczoraj w #mediamarkt zobaczyć, czy mają jakieś promocje na #blackfriday. Usłyszałem tekst, który najlepiej podsumował całą akcję.
- [Klient]: Coś słabo u was z promocjami na ten Black Friday...
- [Pani z obsługi]: A bo wie Pan, my mamy tyle promocji przez cały rok, że już ciężko coś opuścić z ceny.
I to powiedziała kobieta pracująca w najdroższym sklepie w branży ( _).
  • 64
  • Odpowiedz
@Tulipan_1 no to nie bierz. Zawsze możesz go sprawdzić. Jeżeli chodzi o ceny - wystarczy, że pokażesz w MM lub saturnie, że dany towar u ich konkurencji ( euro, mediaexpert ewentualnie neonet) jest tańszy to bez problemu zrównania Ci cenę. Słuchawki to akurat dość specyficzny sprzęt- w sklepach MSH masz chociażby możliwość ich sprawdzenia w sklepie. Dostępność towaru zazwyczaj też jest największa- zwłaszcza jeżeli chodzi o wysokie modele
  • Odpowiedz
@Del: jak pracowałam z klientem to mnie najbardziej #!$%@?ły takie teksty do mnie DROGO TU no #!$%@? nie ja ustalam ceny, a jak pytalam czy chce klient isc do kierownika przedyskutowac sprawe cen to slyszalam ze nie nie nie xD
  • Odpowiedz
@snowball666: To dupa nie klient :P. Ja wiem, że ceny nie zależą od pracowników, tylko są narzucane z góry. Dlatego nie mam pretensji do nich. Chodzi mi tylko o to badziewne, śmieszne wręcz tłumaczenie. Jakoś w USA chodzi o to, żeby towaru się pozbyć z magazynów, a u nas przycebulić. A potem zalega taki szrot parę lat na magazynie i sprzedają, jak już ledwo działa.
  • Odpowiedz
@Del troche #!$%@? jak potluczony
Ja niedawno kupowalem agd i najtaniej bylo w Media Markt, bo mieli promocje -15% na komplet. Wyszlo z tyska taniej, niz w najtanszych sklepach na ceneo.
  • Odpowiedz
@Del: no wiem wiem :) akurat sie zagotowalam na tego przywolanego klienta bo mi sie przypomnialo ile razy mnie ludzie tym wkurzali xD
A babeczka z obslugi musiala przeciez cos powiedziec na odczepnego skrytykowac sklepu by nie mogla xd ale z tym black "frajdajem" w Polsce to akurat beka xD
  • Odpowiedz
@Del ale taka jest prawda i byla w sumie szczera :) polaki tak pragno promocji ze bity caly rok sa nimi karmien

lodowko zle sie sprzedaja latem? jeb promocja i powerbank gratis ;)
  • Odpowiedz
@kthxbye: Ale mojemu ojcu kiedyś przemiły pan w Saturnie próbował wcisnąć telewizor nie produkowany od dwóch lat (z 3D). Też był dużo tańszy, ale jak poprosiłem o włączenie, to zaczął marudzić. Zrezygnowaliśmy.
  • Odpowiedz
@Del ale to zaden argument na Twoje wysmianie stwierdzenia Pani z obslugi, ze w MM sa dobre promocje.
Moj sprzęt agd byl nowy, modele takie, jakie chcialem, bez wciskania.
  • Odpowiedz
@Del

A co miala innego powiedziec? Jak ci za drogo w media markt to kupuj w internecie, sa ludzie ktorzy wola kupic w media bo wiekszosc sprzetow jest podlaczona a nie jak u mnie na osiedlu janusz z pudelka nawet wyjac nie chcial bo "nowy" z gadka typu "obraz jest podobny do tego a ksztalt do tego na koncu"
  • Odpowiedz
@PIGMALION: Ej, ale ja nie kupuję w MM (pisałem gdzieś wyżej). To był tekst do klienta. Ale przyznaj, że jako pierwsza linia frontu w obsłudze klienta, pracownik obsługi powinien mieć jakiś sensowny tekst do "obrony", a nie takie gówno. Bo generalnie ONI OD TEGO SĄ, żeby z nimi rozmawiać.
  • Odpowiedz
@Inboxie co poradzisz, że naród tępy i nie wie skąd się bierze cena towaru. Nie widzi, że prawie hektar zabudowanej powierzchni w drogiej dzielnicy, że multum pracowników, że w #!$%@? prądu idzie na te wszystkie włączone telewizory, gadżety, oświetlenie itp., że towar już leży w sklepie a nie virtualnie istnieje jak u sprzedawcy z allegro, że raty 0% a bank przecież musi swoje przytulić.
Więcej religii #!$%@?
  • Odpowiedz