Wpis z mikrobloga

Mirki z #konsole a w szczególności #xboxone
Stoję przed decyzją zakupu telewizora do grania oraz oglądania #netflix i raz na jakiś czas jakiś meczów.

W opcji mam między innymi Samsunga UE49K5100 oraz Sony KDL-49WD755. Ktoś się orientuje, który z nich będzie lepszy? A może zna inny model o zbliżonych parametrach? Sam skłaniam się w kierunku Sony, choć byłby to model wystawowy i muszę dopłacić trochę więcej, ale do tej pory korzystałem z dwóch telewizorów Bravia i nigdy się nie zawiodłem.

Pomóżcie Mirkowi dokonać dobrego wyboru ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 15
@rtk993: szajsung ma lepszego smarta w porównaniu z tym pseudo w tym konkretnym modelu sonego, natomiast wykonanie i lepsza jakość matrycy przemawia za telewizorem japończyków a nie koreańców, szajsungi ubiegłoroczne lubią się rozklejać
@rtk993: a no to smart nie jest konieczny xd dlatego napisałem, że sony będzie lepszy pod tym względem. To tylko bajer, sam mam panasonica też pod xboxa i jedynie co korzystam ze smarta to youtube i netflix
@rtk993: przede wszystkim telewizor musi odpowiadać Ci kolorostycznie i barwowo, każdy producent ma jakieś tam swoje tricki na przykładzie szajsunga obraz jest bardzo jasny i kolory cukierkowe. Najlepiej przejść się do sklepu i zobaczyć, przy tym trzeba pamiętać że w sklepie telewizory są ustawione w trybie sklepowym czyli jasność na maxa. IMO Sharp ma fajne barwy lub właśnie Panasonic, w Panasa celowałbym w serię ex700/703 w zależności od sklepu bo już