Aktywne Wpisy
szynszyla2018 +69
Tak do mnie właśnie doszło. Teraz politycy chcą zrezygnować z prac domowych dla kaszojadow w podbaza. Czyli kaszojady w wieku 13 lat będą kończyć szkołę nie nauczone pracy nad sobą z brakami w nauce. Równocześnie od lat otwiera się mnóstwo szkół wyższych prywatnych gdzie wystarczy przelew i 30 % z matury teraz do tego dołączyły uczelnie medyczne kształcące lekarzy. Więc za 15 lat będzie mnie leczył lekarz co nie ogarniał matmy na
howtobepro +934
Rozglądam się za serwerami. Nie odróżniam dedykowanych od vps. I szczyt mojej wiedzy w temacie to podmiana domeny w bloggerze. Czy mógłby ktoś mi powiedzieć parę słów na temat serwera, na którym chcę postawić serwis tematyczny z aukcjami (zakupiony szablon). Co potrzebuję, o czym trzeba pamiętać? Koszty?
Do zwykłego prostego serwisu lub jakiegoś popularnego CMS wystarczy Ci jakaś najtańsza opcja za kilkadziesiąt złotych rocznie.
Po drugie, powiedz mu, jakie masz przewidywania ruchu na tym serwisie. On jeśli jest kumaty, to zrobi wycenę, jakiego sprzętu potrzebujesz.
O czym należy pamiętać?
o zewnętrznym backupie plików i bazy danych Twojego sklepu.
Na początek polecam kupić VPSa (bo odchodzi Ci martwienie się o backup całej maszyny, nie martwisz się o RAID na dysku itp). Dedyki i tak wyjdą Ci
Jak zrobisz to z refem to bedzie 20% taniej http://webh.pl/?promo=5192
@imlmpe: Za drogo ( ͡° ʖ̯ ͡°) może home z ich vps za 0,99zł
@Bushi13: Zleć to komuś, sam bardzo dużo czasu zmarnujesz. Nie myślałeś o skorzystaniu z jakiegoś gotowego sklepu ? jaki planujesz ruch? Bo może zwykly hosting to utrzyma
@bi-tek: @webh: @Dobry_Ziemniak: @imlmpe: @trustME:
Macie rację.
Zainteresowanych współpracą proszę o informację w PW. Naświetlę temat. Ewentualnie gdzie wrzucić takie zapytanie i jak je zredagować? Oferia.pl?