Cześć Panowie, pierwszy mój post chociaż na wykopie siedzę codziennie od jakiś 2 lat ( ͡°͜ʖ͡°)
Szukam lapka powiedzmy do 3k, służyć ma do codziennego przeglądania internetu + oglądania filmów przez hdmi i tv + nauki programowania (kompilowanie itp) Znalazłem sobie fajnego dziada za 2999 -
Co o nim sądzicie ? Za rok nie będę się wkurzał że już jest kiepski ? No i gdyby mi kiedyś odwaliło i chciałbym pograć ( chociaż jestem #konsolemasterrace ( ͡°͜ʖ͡°) ) to czy pójdą jakieś fajniejsze tytuły?
@alonsoxx: Czemu tak? Właśnie sprawdziłem sobie na xkom i wszystkie Delle do tej ceny (3000zł) mają gorszy procesor (i5 7200u) od tego Lenovo (i5 8250u) a jeżeli chodzi o SSD/RAM to jest w miarę to samo
@k__d: Sprawdziłem całą stronę i ten tag był pierwszym na który zajrzałem - żaden polecany do 3000 zł nie ma SSD a na tym mi zależy bo słyszałem, że różnica w wydajności jest ogromna
Co o nim sądzicie ? Za rok nie będę się wkurzał że już jest kiepski ?
Tak.
No i gdyby mi kiedyś odwaliło i chciałbym pograć ( chociaż jestem #konsolemasterrace ( ͡°͜ʖ͡°) ) to czy pójdą jakieś fajniejsze tytuły?
@Boroborro: To powinieneś celować w laptop z gtx 1050, 1050 Ti. Prawda jest taka, że powinieneś dozbierać 200-1000 zł, laptopy do 3k są bardzo nieopłacalne, szczególnie,
Szukam lapka powiedzmy do 3k, służyć ma do codziennego przeglądania internetu + oglądania filmów przez hdmi i tv + nauki programowania (kompilowanie itp) Znalazłem sobie fajnego dziada za 2999 -
Lenovo Ideapad 320-15IKB (81BG007EPB)
matryca 15.6 cali
procesor i5 i5-8250U (1.6 GHz, 3.4 GHz Turbo, 6MB Cache)
pamięć RAM 8 GB ddr4
pojemność dysku SSD 256 GB
karta graficzna NVIDIA GeForce MX150
system operacyjny Windows 10
Co o nim sądzicie ? Za rok nie będę się wkurzał że już jest kiepski ? No i gdyby mi kiedyś odwaliło i chciałbym pograć ( chociaż jestem #konsolemasterrace ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) to czy pójdą jakieś fajniejsze tytuły?
#laptop #szukamlaptopa
Tak.
@Boroborro: To powinieneś celować w laptop z gtx 1050, 1050 Ti. Prawda jest taka, że powinieneś dozbierać 200-1000 zł, laptopy do 3k są bardzo nieopłacalne, szczególnie,