Wpis z mikrobloga

doładowanie przez Android pay jest również bezpłatne (dodana zwykła debetówka,nie kredytowa)?
2. Ktoś mówił że nie wymienia się u nich w weekendy walut-tzn. że zakupy czy doładowanie konta u nich w weekendy może być droższe w przeliczaniu??
Czy do wykorzystania do zakupów na ali czy gearbest mi nie przeszkadza korzystania z karty w weekendy? nie wiem o co chopdzi z tym gorszym kursem?
#revolut
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

doładowanie przez Android pay jest również bezpłatne (dodana zwykła debetówka,nie kredytowa)?

@tomasz3: Mnie przy doładowaniu 50 PLN przez android pay ( podpięta normalna debetówka mbanku w aplikacji mbanku zresztą) wzięło z konta 50,50 PLN czyli 1% prowizji.
Dodałem do Revoluta te w/w kartę i wzięło 50 PLN + 1 PLN, więc jeszcze lepiej. Support twierdzi, że ta złotówka to nie jest prowizja tylko sprawdzenie karty i że ją zwrócą. Zobaczymy
  • Odpowiedz
@wawelski5: mi w orange finanse za 50 zł doładowanie wzięło 50 zł. natomiast to faktycznie super opcja jak płacę paypalem to płacę w dolarach dokładnie tyle ile ma być,szkoda że na tyyyle już zamówień dopiero teraz na ten revolut wpadłem;)
  • Odpowiedz
@Marcinowy: Też mnie tgo dziwi (i denerwuje). Czy Twoja debetówka z mbanku jest wypukła czy płaska? (pewnie wszystkie już teraz są wypukłe ale szukam jakiejś wskazówki dlaczego moja karta jest traktowana jako kredytowa).
  • Odpowiedz
Tak, mam. Zweryfikowana tożsamość. Z tej dolarowej ekarty mBanku zrezygnowałem właśnie na rzecz karty Revolut :-) Co ciekawe ta złotówka pobrana przy zasilaniu debetówką mBanku wisi cały czas od 1 listopada jako "nierozliczona" na liście operacji w historii na stronie ebankingi mBanku. A 50 złotych doładowania normalnie rozliczone. Przy Android Pay jest tylko jedna operacja na 50,50 PLN.
  • Odpowiedz
@wawelski5: Mi kwota weryfikacyjna (0,50zł) na stronie Sony Playstation Store wisiała tydzień ;-)
Trzeba czekać. Bo trochę dziwne że Tobie pobrało.
Taka ciekawostka, jeśli dany sklep identyfikuje po kraju założenia konta i po karcie płatniczej to nie zapłacisz poprzez Revolut ;-)
Jesli ma się założone konto PlayStation Store na Polskę to przejdzie tylko Polska karta, Revolut nie zadziała, tak samo przy App Store (Apple) i podajże przy Spotify również (
  • Odpowiedz