Aktywne Wpisy
njdnsjdnjs +24
mam takie fazy na jedzenie, które mogłabym jeść codziennie i tylko to i aż do porzygu. były to ostatnio:
- parówki (ok. 2 miesiące, to był twardy zawodnik, jadłam w każdej konfiguracji i zestawieniu i nawet nie mam ich tak bardzo dość)
- jajecznica
- kinderki
- wędlina sopocka
Aktualnie jest to lazania z Auchana. ja się już nawet nie powstrzymuje. moje myśli krążą tylko wokół niej. ciekawe co będzie następne.
- parówki (ok. 2 miesiące, to był twardy zawodnik, jadłam w każdej konfiguracji i zestawieniu i nawet nie mam ich tak bardzo dość)
- jajecznica
- kinderki
- wędlina sopocka
Aktualnie jest to lazania z Auchana. ja się już nawet nie powstrzymuje. moje myśli krążą tylko wokół niej. ciekawe co będzie następne.

kilo-bravo +60
źródło: FQsi67ZWUAIYUiu
Pobierz

Mam w polach kolumnie długi ciąg znaków, w ciągu znaków znajduje się kod
A; B; C; Cośtam cośtam; KOD; 312412EEcośtam; data;
W drugiej kolumnie w innej tabeli mam też kod. Z tym że niektóre kody w stringu są inne niż w kolumnie z kodami. Wiem już w których miejscach.
Muszę wyciągnąć kody ze stringa, wyciągnąć pozycję startu i stopu, usunąć i wrzucić tam kod z kolumny z kodami. Albo podmienić. Ktoś coś? Jakiś substring? index? replace?
#programowanie #bazydanych #oracle
@JBFC: tak
INSTR(pole, 'początek') as "charin", INSTR(pole, ';', charin)
mam index in i index out, teraz jeszcze szmyrne jakiegoś replace i w sumie powinno śmigać. Oby XDDD