Wpis z mikrobloga

Ale bym pograł w #eu4
Wiem że pewnie to pytanie przewijało się miliony razy ale może znacie jakieś dobre poradniki do eu4? Mogą być po angielsku. Chodzi mi głównie o podstawy mechaniki gry czyli na co jest najważniejsze i jak poznam podstawy to potem te zaawansowane rzeczy sam bym ogarnął.
#pytanie
  • 10
@Refusek Wiem. Ale najgorszy jest właśnie ten próg wejścia. Bo zacznę grać, źle zrozumiem mechaniki gry i tak dalej wolałbym jakby ktoś mi jednak te podstawy wyjaśnił
@Kaann: Jeśli już chcesz coś oglądać to gameplay, będzie ciekawiej i wydaje mi się że załapiesz o wiele szybciej niż na tych poradnikach które trwają po 50 min każdy
@Kaann: Ja sie samemu nauczylem. Samouczek w grze jest dobrym wstepem. Tak jak wyzej napisali metoda prob i bledow. Zapisuj gre a potem wczytuj. Przeciez nikt Tobie glowy nie zetnie jak bedziesz bledy popelnial. Zacznij Portugalia, Osmanani, Ming, Kastylia. Ja osobiscie Francja nauczylem sie grac.
Przeciez nikt Tobie glowy nie zetnie jak bedziesz bledy popelnial

@sops: A co jeśli obywatele w moim państwie rozpoczną rewolucję i zetną mi głowę? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kaann: To wtedy wczytasz( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja jedynie trzepalem internet w celu znalezienia danych idei dla panstwa. Jak zobaczylem na poczatku z jaka gra mam do czynienia to sie przerazilem. Zaczalem grac i sie okazalo ze znacznie latwiejsze niz sie wydawalo a gralem z poczatku jak jeszcze nie bylo tylu ulatwien jak teraz. Kiedys nie bylo info czy i o ile inne panstwa beda sie bac
@Kaann: Wszystko, co produkuje Reman's Paradox (youtube) na temat EU4 to czyste złoto. Choć to trochę bardziej zaawansowane sprawy, nie wiem, czy dla początkującego wartościowe. Ale jak ogarniesz podstawy, to wiedza tam zawarta jest niezwykle wartościowa.