Aktywne Wpisy
slawencjusz +31
Chłop wrócił z kołchozu, umył się, pojadł donatello 600g, ukończył RE2 Remake. Zaraz idę spać, a gdy wrócę z kołchozu to pogram w RE3 Remake. Jak skończę to może kupię RDR2 bo chłop upatrzył sobie tą gierkę dla jego. Może potem Far Cry 6 a jak przez ten czas stanieje to i RE4 remake. I tak trzeba pchać to gówno dalej. Kołchoz - granie, kołchoz - granie i tak w kółko
#
#
MegiMegi +14
Przerażające ilu tu ludzi z objawami depresji.
Robię właśnie pierwszy raz wino z poniższego przepisu.
http://dobre-wino.blog.onet.pl/2012/02/12/wino-ze-sliwek-wegierek-prawe-25l/
"Koniec fermentacji. Wino dość słodkie.
Zlałem wino znad osadu i dodałem wody do pełna.
Wyniosłem do zimnego pomieszczenia – piwnica."
Mógłby mi ktoś dokładniej wyjaśnić co tutaj w powyższym cytacie to oznacza?
Konkretniej żeby dodać wody do pełna?
Mam ten baniak(#browin) 30~ litrowy z winem. Mam odlać do innego pojemnika, następnie wyrzucić fusy oraz owoce które się unoszą, wlać ponownie do baniaka 30l i dodać do pełna wody? Czy to tak mam to rozumieć?
Czy wtedy wino nie utraci na mocy? czy z czasem też nabierze mocy?
Pozdrawiam serdecznie
#browin #wino @browin
To już jutro spróbuję.
Mam też kranik, to przez gazę przeleję.
A coś innego jak gąsior bo takiego nie mam? Czy nie mogę w tym samym pojemniku co fermentowało?
I ile to teraz trzymać?
Btw. Wino wydaje się gotowe, tylko nie jest zbyt klarowne.
@Niczyji: po to sie zlewa i odstawia do piwnicy na kilka miesiecy aby sie wyklarowalo i ułożyło. Ja trzymam w 19 litrowych galonach po wodzie mineralnej. Po kilku miesiacach znowu bedziesz zlewal znad osadu.
Dobrej nocy życzę. :)