Wpis z mikrobloga

@dziaru: Głupia teraz to rozmowa, bo polemizowałem z innym twoim stwierdzeniem, więc nie wyskakuj mi teraz z aktami z lat 50stych. Ale skoro już wywołujesz-moja interpretacja jest taka, że PRL zrzekł się roszczeń w stosunku do NRD, ba z RFN nawet nie utrzymywał stosunków dyplomatycznych.
  • Odpowiedz
@spion999: to po kolei:

Tak, granica polsko-niemiecka i reparacje to dwie różne sprawy. Reparacje są finansowe, nie terytorialne.

Po wojnie władze PRL i NRD ustaliły granicę. Po zjednoczeniu Niemiec zostały one zaakceptowane przez władze
  • Odpowiedz
@bananowynick: Czyli co? Gdańsk i Szczecin założyli Pomorzanie, grupa ludów lechickich tak jak "Polacy". Wrocław Czesi.

Niemiecka miasta to Elbląg czy Toruń. Swoją drogą kim są Niemcy? Mieszanką Franków i Gotów?
  • Odpowiedz
@bananowynick: Polaków pisze się z dużej litery. Skoro nie wiesz takich rzeczy to proponuje wrócić na lekcje języka polskiego, a nie trollować ludzi w internetach.

Przed wojną tam nie było polaków, albo jak byli to myli kible.

A co to ma do rzeczy? Przed wojną kraj był niezniszczony i 6 milionów ludzi żyło. Przed wojną nie wypuściliby ze szkoły kogoś takiego jak ty.
  • Odpowiedz
@bananowynick: Bezpośrednio przed wojną prawie ich nie było ale sto lat wcześniej było ich dużooo. Gdzie się podziali "Wasserpollacken"? Germanizacja... Polacy mogli zrobić to samo z Rusinami no ale po co XD
  • Odpowiedz
@spion999: Władysławowo to będzie pod warunkiem, że Pomorzacy i reszta wschodu dawnego rajchu też nie dogada się z Nimcami, że skoro tak to oni też chcą powrotu do stanu z przed I w.ś. takiego jak za pradziadków ponad sto lat temu tylko już bez akcji typu dzieci wrzesińskie czy różne Drzymały, do czego zresztą Niemce ostatnio skore nie są, a wręcz przeciwnie. A wtedy to pozostanie co najwyżej moczenie dupy
  • Odpowiedz