Wpis z mikrobloga

Za jakieś dwa tygodnie zacznie się jazda związana z Segwit2X. Uprzedzając @pawlo74 twoją idealistyczną tyradę. Jestem jak najbardziej po stronie Bitcoin core. Z segwit2x jest/będzie inaczej. Za tym forkiem stoi dużo firm z branży (tutaj dobrze to opisał ktoś). segwit2x jest niebezpieczny z powodu braku replay protection.

Przewiduje duże (chwilowe) spadki na #bitcoin tak do 2200 USD i związku z tym chce wyjść na jakiś czas na inne krypto. Przeczekać i na dołku dokupić. Bitfineksowe USDT odpada - USDT to scam bez pokrycia, który wcześniej czy później padnie. Co proponujecie na czas spadków związanych z segwit2x? Moje typy to NEM ... i nic innego poważnego nie widzę.
  • 22
@damianos: Jak bitek poleci to wszystko poleci :) lepiej uciekac w tethera niz szity.
Jak chcesz jakos przeczekac burze to zaloz sobie konto na bitstampie/gdax/bitmex i wrzuc tam bity.
Ja polecam zalozyc konto na bitmex i odpalic mniejszego shorta. Ew. ustawic short 1:1, wtedy jak cena spadnie o 50% to zyskujesz 50% wiecej BTC, to 1:1 i nie ma liquidation, wychodzi identycznie jak sprzedaz.
@damianos: Fajna sprawa i przy 1:1 nie dostaniesz liquidation jak cos :D Wychodzi praktycznie na to samo co zwykla sprzedaz na gieldzie.
Nie mam pojecia, z tego co czytam to 2x sie sypie i kolejni minerzy z tego rezygnują. Jak beda kombinowac nad wprowadzeniem to prawdopodobnie czekają nas spadki cen z obawy przed hard forkiem. Licze na to, ze Jihan fakuje i odwoła tego hard forka.
A jak nie to dostaniemy
z tego co czytam to 2x sie sypie i kolejni minerzy z tego rezygnują

@Smule: ja jestem pewien, że do tego wydarzenia nie dojdzie. Nie ma powodu forkować coś co zostało już zforkowane :) Ale decyzja zostanie ogłoszona w ostatnim momencie, tak żeby cena jak najbardziej spadła dając mega kopa do wzrostu kursu.
I jak zwykle, wpierw wszyscy zobaczą wzrost ceny, a dopiero później pojawią się newsy na twitterach dlaczego rośnie
@MysGG: Minerzy dostali swojego szita po co im drugi? :D Mam nadzieje ze do tego nie dojdzie. Trzeba czekac na jakies wiesci. Cos dziwnie cicho na temat 2x, mysle, ze koniec koncow Jihan powie ze jednak rezygnuje i będzie pompa. Albo dump bo ludzie sie wkurzą że nie będzie free monetek do zdumpienia haha :D
@damianos: trochę szok, że nie wiesz kto to i nie słyszałeś. Wydawało mi się, że każdy zna tą historię. Koleś znany w społeczności milioner gruby inwestor. Wyszedł przy $1300 i jeszcze nawoływał wszystkich do tego samego bo przestraszył się UASF i forka a wszedł spowrotem chyba dwa razy wyżej jakoś tak. Chłosta należy się takim jak wy, ludziom małej wiary.
@pawlo74: He he ... a kto będzie chłostał :) Ludzie małej wiary ... uwaga! @pawlo74 do chłostania się przymierza :P

Ja już nie śledzę tych wszystkich "przewidywaczy". Wszyscy ci przewidywacze wiedzą dokładnie tyle samo co ja. A że każdy z nich wyciąga różne wnioski to już inna para kaloszy.