Wpis z mikrobloga

Mireczki od jakiegos czasu mój #xiaomi mi note (2015, stara architektura dla tych co nie znaja) psuje wszystkie kable, ale psuje je tylko do mojego telefonu. Objawia się to tym, że nowa ładowarka/kabel przez pierwsze 2 tygodnie ładuje okej, podłączam i jest ładowanie. Po tym czasie gdy podłączam co prawda wyskakuje ta animacja "ładowanie", ale nie ładuje ( nie świeci się dioda i pasek baterii nie świeci się na zielono ). Pomaga na to kilkukrotne wpięcie i wypięcie tego kabla. Z czasem oczywiście muszę co raz więcej prób podjąć żeby zaczęło w końcu ładować ( doszło kilka razy do około 100). Ten kabel który nie działa już u mnie, inne telefony ładuje bez problemu. Posiadam go juz prawie dwa lata, macie jakieś lekarstwo? #elektronika #telefony
  • 5
@cysiekw uwalone w jakim sensie? normalnie ładuje jak zmienię kabel - wskakuje za pierwszym, ale po jakimś czasie się zaczynają problemy. Nie chce mi się po prostu co 2 tygodnie zmieniać kabli. Nieważne jaki by to był - czy oryginalny od Samsunga czy byle jaki. Teraz na ładowarkę z Microsoftu lecę i już traci swoją wydajność
@Kudy: miałem to samo z innym telefonem, a raczej dwoma - przyczyną okazało się uwalone gniazdo + użytkownik (czyli ja :D), który próbował wszystkich kombinacji, by ładowało, wyrabiając tym samym jeszcze bardziej gniazdo i kabel ( ͡° ͜ʖ ͡°)