Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Cześć, w sumie pytanie bardziej do różowych. Jak dużą wadą byłby dla was trądzik na twarzy waszego partnera? 21 lvl here, od kilku dobrych lat walczę z trądzikiem, ale na razie ciągle nie zdołałem tej walki wygrać. Przez cały ten czas, czyli właściwie od początku liceum nikogo nie miałem. Fakt posiadania trądziku odbiera mi bardzo dużo pewności siebie w kontaktach z płcią przeciwną i nie wiem, nie potrafię ocenić czy moje obawy są uzasadnione. Normalnie, na stopie koleżeńskiej, nie mam problemu z kontaktem z innymi ludźmi, jestem otwarty, lubię przebywać w towarzystwie. Ale jednak cały czas z tyłu głowy (a raczej z przodu ( ͡° ʖ̯ ͡°) ) obawiam się wpływu stanu mojej cery na bezpośredni kontakt z partnerką. Proszę o szczere odpowiedzi - jak bardzo trądzik wpłynąłby na postrzeganie partnera w waszych oczach?

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 10
Idź do dermatologa i poproś o retinoidy. Trochę zachodu z tym lekiem i drogi, ale warto się przemeczyc. Sama używałam i znam wielu ludzi którym pomoglo, a niektórym mieli okropny problem.
Nie wiem czy trądzik by mi przeszkadzał w związku. Natomiast wśród znajomych to na bank nie przeszkadza.. Ale wiem że facetom przeszkadza - teksty jakie mi rzucali z czasów kiedy go miałam, były strasznie dolujace.
@AnonimoweMirkoWyznania stary ja mialem ten problem do 24 roku zycia i wiesz co...? Zapytałem na mirko i jeden dobry Mireczek podpowiedział mi abym przestał spozywać produkty mleczne... #!$%@? po 24 latach zycia w koncu mam czystą jape. Spróbuj może i w Twoim przypadku zadziała.
OP: @Berethalia Do dermatologa chodzę, uwierz mi, że próbowałem wszystkiego poza jedną rzeczą - Izotekiem, który jest (o ile dobrze mi się wydaje) właśnie retinoidem. Nie chcę jednak ryzykować komplikacji zdrowotnych w innych płaszczyznach, bo to cholernie obciąża organizm.
@Major_Kogz W zasadzie żadnej diety oprócz ograniczenia żywności silnie przetworzonej nie stosowałem, a nuż będzie to to, spróbuję za jakiś czas, co mi szkodzi.

Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis
@AnonimoweMirkoWyznania:
Tak to retionoid. Niestety złoty środek z kilkoma działaniami niepożądanymi. Ale też miał swoje plusy - można było nie myć włosów przez kilka dni bo się nie przetłuszczaly. Ja jako studentka medycyny na poczatku odmówiłam dermatolog jak m chciała wypisać retinoidy. Na co wypisała mi 3-miesieczna kurację z antybiotyków
... Kurde przez te.l kilka lat brałam ich w bród. Ale w końcu do niej wróciłam z niewykupione recepta. I poprosiłam
@Berethalia: @Major_Kogz: Wiecie jak te retenoidy mogą działać z egzemą skóry dłoni? Leczyłem kortykosteroidami przez dwa lata (oczywiście nie cały czas) - jest całkiem ok, ale dalej mam problem z przesuszającą się skórą, nawroty co trzy miesiące, zaczynają mi się robić zmiany na paznokciach i w pod koniec sesji na Dermovate psychicznie daje w kość.