No mireczki, pierwsza kolizja drogowa za mną. Na prawo-skręcie sprawca nagle wrzucił bieg wsteczny i zaczął cofać bo chciał zmienić pas na do jazdy prosto. Pęknięty zderzak, mocno poturbowana tablica rejestracyjna i kratka wentylacyjna. Ehh... ( ͡°ʖ̯͡°) Sprawca się przyznał, spisaliśmy oświadczenie, wymieniliśmy się danymi i tyle, ale humor trochę popsuty ( ͡°ʖ̯͡°)
Ktoś bardziej doświadczony podpowie jak to dalej wygląda? Szkoda została już zgłoszona do ubezpieczalni sprawcy ( BNP Paribas ) i mam teraz czekać na kontakt. Przyjedzie rzeczoznawca, popatrzy i dostanę kosztorys? Co z autem zastępczym?
@Rst00: Zamiast oświadczenia (które dobry papuga potrafi anulować przed sądem) lepiej liczyć 600 za element do lakierowania lub odpowiednia kwotę za nowy. inaczej milicja.
@Rst00: Podrzucamy przewodnik wyjaśniający krok po kroku jak uzyskać odpowiednie odszkodowanie: https://ubea.pl/odszkodowanie/ Pojazd zastępczy przysługuje Ci na czas, kiedy nie będziesz mógł korzystać ze swojego pojazdu
@szaremyszki: przy większych uszkodzeniach bym wzywał, a tu gość w moim wieku, auto firmowe (Peugeot Partner) na którym nic nie widać to szkoda było tracić czas na czekanie ponad godziny na policję, @Stulejusz_Wielki: no chodziło mi właśnie na czas naprawy, tylko jak teraz patrze to chyba też poszło pęknięcie szyby :/ Idzie od dołu i idzie nad wycieraczką - trzeba się mocno przyjrzeć żeby zauważyć @VrubeL:
@Stulejusz_Wielki: Właśnie dlatego że ubezpieczyciele często nie patrzą na ceny oryginalnych części, warto tego przypilnować. Odszkodowania z OC w ostatnich latach są coraz wyższe. Jaki jest tego powód? Ano taki że coraz więcej osób nie akceptuje pierwszej wyceny, tylko walczy o większe pieniądze.
@Ubea_pl a ty dałbyś sie okradać jak ktoś niszczy ci garnitur a oddaje dres? A jak kogoś nie stać na oc to niech auto sprzeda. Co nie zmienia faktu, że wasz poradnik jest do dupy.
Ktoś bardziej doświadczony podpowie jak to dalej wygląda? Szkoda została już zgłoszona do ubezpieczalni sprawcy ( BNP Paribas ) i mam teraz czekać na kontakt. Przyjedzie rzeczoznawca, popatrzy i dostanę kosztorys? Co z autem zastępczym?
#oc #kolizja #samochody #drogi
@Rst00: Drugi raz tego nie zrobisz (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@Stulejusz_Wielki: no chodziło mi właśnie na czas naprawy, tylko jak teraz patrze to chyba też poszło pęknięcie szyby :/ Idzie od dołu i idzie nad wycieraczką - trzeba się mocno przyjrzeć żeby zauważyć
@VrubeL:
@Ubea_pl niezła reklama a debilny szczególnie 7pkt pierwszy akapit bo ubezpieczyciel robi w #!$%@?. W między nogi wsadzić możecie sobie ten poradnik.
@Stulejusz_Wielki: z AC to chyba trochę inaczej wygląda, ale zobaczymy
A jak kogoś nie stać na oc to niech auto sprzeda.
Co nie zmienia faktu, że wasz poradnik jest do dupy.
@CrashBack
Teraz to jak zwierzęta będziecie walczyć między sobą xd