Wpis z mikrobloga

No mireczki, pierwsza kolizja drogowa za mną. Na prawo-skręcie sprawca nagle wrzucił bieg wsteczny i zaczął cofać bo chciał zmienić pas na do jazdy prosto. Pęknięty zderzak, mocno poturbowana tablica rejestracyjna i kratka wentylacyjna. Ehh... ( ͡° ʖ̯ ͡°) Sprawca się przyznał, spisaliśmy oświadczenie, wymieniliśmy się danymi i tyle, ale humor trochę popsuty ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Ktoś bardziej doświadczony podpowie jak to dalej wygląda? Szkoda została już zgłoszona do ubezpieczalni sprawcy ( BNP Paribas ) i mam teraz czekać na kontakt. Przyjedzie rzeczoznawca, popatrzy i dostanę kosztorys? Co z autem zastępczym?

#oc #kolizja #samochody #drogi
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rst00: Zamiast oświadczenia (które dobry papuga potrafi anulować przed sądem) lepiej liczyć 600 za element do lakierowania lub odpowiednia kwotę za nowy. inaczej milicja.
  • Odpowiedz
@szaremyszki: przy większych uszkodzeniach bym wzywał, a tu gość w moim wieku, auto firmowe (Peugeot Partner) na którym nic nie widać to szkoda było tracić czas na czekanie ponad godziny na policję,
@Stulejusz_Wielki: no chodziło mi właśnie na czas naprawy, tylko jak teraz patrze to chyba też poszło pęknięcie szyby :/ Idzie od dołu i idzie nad wycieraczką - trzeba się mocno przyjrzeć żeby zauważyć
@VrubeL:
  • Odpowiedz
@Rst00 często aso daje zastępcze tak jak teraz w moim przypadku, szkoda robiona z ac i dostałem jakieś wozidło.

@Ubea_pl niezła reklama a debilny szczególnie 7pkt pierwszy akapit bo ubezpieczyciel robi w #!$%@?. W między nogi wsadzić możecie sobie ten poradnik.
  • Odpowiedz
@Stulejusz_Wielki: Właśnie dlatego że ubezpieczyciele często nie patrzą na ceny oryginalnych części, warto tego przypilnować. Odszkodowania z OC w ostatnich latach są coraz wyższe. Jaki jest tego powód? Ano taki że coraz więcej osób nie akceptuje pierwszej wyceny, tylko walczy o większe pieniądze.
  • Odpowiedz
@Ubea_pl a ty dałbyś sie okradać jak ktoś niszczy ci garnitur a oddaje dres?
A jak kogoś nie stać na oc to niech auto sprzeda.
Co nie zmienia faktu, że wasz poradnik jest do dupy.
  • Odpowiedz