Wpis z mikrobloga

Ta teoria z Branem jako bycie Nocnym Królem wygląda bardzo legitnie i wszystkie argumenty do mnie trafiają ale ktoś zapomniał o jednym. Cel. Jaki cel ma Bran/Nocny król? Już prędzej bym widział opcję, że Nocny Król wszedł w Brana po złapaniu go za ręke i teraz kręci aferę.

#got
  • 8
  • Odpowiedz
@stassma: @Mega_Smieszek: Trzymając się tej teorii, to on jest również odpowiedzialny za schizy Szalonego Króla. A to już się przestaje kupy trzymać, z jednej strony jest Nocnym Królem, a z drugiej podpowiada jak walczyć z jego armia??
  • Odpowiedz
@stassma: To jest właśnie słaby punkt tej teorii. Umarlaki zabiły tysiące freeflolks, teraz zapewne zabiją tysiące mieszkańców Westeros. I to wszystko tylko po to, żeby zjednoczyć wszystkich mieszkańców Westeros, żeby się nie zabijali?
  • Odpowiedz
  • 0
@Mega_Smieszek Nocny Król powstał po to żeby walczyć z ludźmi (podczas wojny Pierwsi ludzie vs dzieci lasu) i być może wbicie smoczego szkła w człowieka z którego zrobiono NK i w którego Bran się zwargował miało właśnie taki wpływ na niego. A Bran chce powstrzymać NK i taki był cel wcielenia się w tego człowieka, ale w ten sposób dopełnia swoje przeznaczenie. Może to przewidzi i coś się stanie z nim, bez
  • Odpowiedz
@majkkali: Dlaczego? Ja unikałem tej teorii przez rok bo samo "NK=Bran" brzmiało dla mnie ultra kretyńsko, ale jak się tym bardziej zainteresowałem to już tak nie jest.
Nawet jeśli to nie jest to co ma się stać to i tak tej teorii daleko do idiotycznej, bo ona naprawdę ma sens biorąc pod uwagę jego poprzednie wizje i to co mu powiedziała stara trójoka wrona.
wpoz - @majkkali: Dlaczego? Ja unikałem tej teorii przez rok bo samo "NK=Bran" brzmia...
  • Odpowiedz