#programowanie #php #laravel Potrzebuję zrobić logowanie wszystkich sesji w systemie(ip, uzytkownik, data, dlugosc sesji w sek.). Jest jakiś może gotowy moduł do tego bo nie mogę znaleźć (wydaje mi się, że raczej powinno być coś gotowego) czy muszę sam rozwalić temat i zakodować?
@cinek181992: w zasadzie masz wszystkie te dane i tak w bazie, o ile trzymasz tam sesję. jedyne co musisz zrobić to przypiąć swój driver który nadpisze gc i destroy (o ile niszczysz sesję przy wylogowaniu) tak, żeby przy skasowaniu danych gdzieś je zapisały. Ewentualnie dorób w tabelce z sesjami pole "deleted" i zamiast kasować - ustawiaj to na true. A przy otwieraniu sesji nie bierz pod uwagę tych skasowanych.
Potrzebuję zrobić logowanie wszystkich sesji w systemie(ip, uzytkownik, data, dlugosc sesji w sek.). Jest jakiś może gotowy moduł do tego bo nie mogę znaleźć (wydaje mi się, że raczej powinno być coś gotowego) czy muszę sam rozwalić temat i zakodować?
Komentarz usunięty przez autora
gcidestroy(o ile niszczysz sesję przy wylogowaniu) tak, żeby przy skasowaniu danych gdzieś je zapisały. Ewentualnie dorób w tabelce z sesjami pole "deleted" i zamiast kasować - ustawiaj to na true. A przy otwieraniu sesji nie bierz pod uwagę tych skasowanych.