Aktywne Wpisy
Moreso_pl +394
Zapraszamy na #rozdajo z Moreso.pl
Do wygrania jest paczka o wartości 85 zł, która składa się z:
1. masło orzechowe 1 kg
2. orzeszki w chrupiącej skorupce o smaku zielona cebulka 700g
3. mango suszone 500g
4. orzeszki ziemne chili&lime 1 kg
Zasady:
1. Zaplusuj ten wpis
2. Odpowiedz na pytanie:
Osoba z komentarzem o największej ilości plusów wygrywa. Ciekawi jesteśmy Waszej kreatywności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo
Do wygrania jest paczka o wartości 85 zł, która składa się z:
1. masło orzechowe 1 kg
2. orzeszki w chrupiącej skorupce o smaku zielona cebulka 700g
3. mango suszone 500g
4. orzeszki ziemne chili&lime 1 kg
Zasady:
1. Zaplusuj ten wpis
2. Odpowiedz na pytanie:
Osoba z komentarzem o największej ilości plusów wygrywa. Ciekawi jesteśmy Waszej kreatywności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo
dotankowany_noca +188
Jak niemal codziennie i dziś kalendarz świąt nietypowych wskazuje nam jakąś ciekawą propozycję do obchodzenia.
Początek weekendu to gratka dla patriotów głodomorów:
Dzień polskiej żywności
Dzień polskiej żywności przypada 25 sierpnia, święto jest obchodzone od 2013 roku. Data nie jest przypadkowa, pod koniec sierpnia stragany i sklepowe półki są pełne polskich świeżych warzyw i owoców, a rolnicy świętują dożynki i cieszą się zbiorami. Celem Dnia polskiej żywności jest przypomnienie jak ciekawa i bogata jest oferta rodzimych producentów żywności. Wydarzenie nie promuje jednego produktu, ale całą branżę.
To idealna okazja, aby powrócić do nieco zapomnianych już, klasycznych dań, ale także na nowo zinterpretować dobrze znane przepisy kulinarne. Nawet „stare, dobre” potrawy można przyrządzić w niecodzienny sposób, wystarczy zajrzeć do blogów kulinarnych! Tam jest mnóstwo inspiracji na bardzo ciekawe potrawy i przekąski. Dowiedli tego blogerzy, którzy w ramach obchodów Dnia polskiej żywności wzięli udział w specjalnej akcji kulinarnej i dzielili się przepisami i pomysłami na polskie produkty. W Dniu polskiej żywności warto przygotować sobie posiłek przygotowany tylko z rodzimych składników, poeksperymentować w kuchni, zaszaleć i przypomnieć sobie smaki dzieciństwa. W ramach Dnia polskiej żywności organizowane były konkursy, plebiscyty i promocje na wybrane artykuły spożywcze.
Inicjatorami nietypowego święta są twórcy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Przedsięwzięcie to ma na celu propagowanie rodzimych artykułów spożywczych i ich wytwórców.
#swietazkapelusza #4konserwy #jedzenie