Wpis z mikrobloga

Ciekawe ilu programistów potrafiło by pracować bez pomocy, żadnego internetu, książek, starych projektów?

#programowanie

Ilu programistów by przetrwało na sucho?

• < 20% 80.2% (89)
  • > 20% 19.8% (22)

Oddanych głosów: 111

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@go3: ale przecież od tego jest dokumentacja, żeby z niej korzystać. Nie trzeba znać parametrów każdej funkcji. Trzeba wiedzieć że funkcja jest i gdzie szukać informacji jak się jej używa :-)
  • Odpowiedz
Moim zdaniem przy front-endzie albo psd-to-wordpress to mniej niż 20% dałoby radę. Pojawi się błąd, który załatwiłbyś w sekundę z netem, a tak to nie masz nic.
  • Odpowiedz
@go3: Po to są dostępne książki, przykłady i inne materiały, żeby z nich korzystać. Najważniejsze wiedzieć gdzie szukać i jak tego użyć. Przez lata szkoły tłukli nam do głowy, że ściągi to najgorsze zło i od razu trzeba uczyć się na pamięć. Pierwszy dzień w pracy to porobiłem sobie "ściągi" z zagadnień, z których nie czułem się pewnie i nikt o to pretensji nie miał. Po pół roku obycia i
  • Odpowiedz
@alex-fortune: Administratorzy bigdata mają swoją wiedzę w małym palcu. Tam jak jest awaria to jest co do minuty ustalone co robimy. Czytałem awarię polskiej dużej chmury. Chryste Panie ten opis czytałem jak dreszczowiec z akcją. I to jest ich praca. Nie zdajecie sobie sprawy jak tam jest wszystko zorganizowane i profesjonalne.
  • Odpowiedz
@alex-fortune: Nie pamiętam dokładnie ale jeździli do innych placówek po części i serwery. Tam nie było zaskoczenia. Tylko procedury. Coś pięknego.
  • Odpowiedz