Aktywne Wpisy

WezelGordyjski +59
Kocham życie singla! Chcę ekran projekcyjny, to go sobie maluję na ścianie! Żadnych kłótni o niszczenie salonu. A w szafce czekają już chipsy i batony ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Runaway28 +20
#przegryw chuop na kolację zrobił sobie steka z pieczonymi ziemniakami i brokułami na parze( ͡° ͜ʖ ͡°)
![[AMA] Paweł Fajdek, pięciokrotny mistrz świata w rzucie młotem](https://wykop.pl/cdn/c0834752/cb6c48282d3c4c70261f8afb5f9fa77e36d122724502ac5937f39f268d049939,q70.jpg)

Czy bez RAMu powinienem się dostać do biosu? Dodatkowo mam brak sygnału na monitorze.
Specyfikacje mogę podać jutro dopiero.
Dysk nie ma znaczenia przy POST, w niektórych MOBO także GPU jest ignorowana podczas POST. Do tego może jest integra ?
Nie
No to może być wszytko, od niedociśniętego CPU do socketa, uszkodzonego MOBO do problemu z biosem. Standardowo ponowne pełne złożenie komputera z wyciągnięciem MOBO i CPU
Jutro założę inne kości ramu i postaram się poprawić CPU. Dodatkowo jutro chce podpiąć mocniejszy zasilacz, bo może 450w to za słabe ciulstwo. Jeśli żadne z rozwiązań nie pomoże, to prawdopodobnie mobo nie działa poprawnie.
Złóż procesor + płyta + 1 kość RAMu. Zasilacz i monitor i odpal. Reset CMOS - wyciągnij baterię na kilka minut. Jak jest zworka to przełącz na chwilę - pamiętaj aby nie uruchamiać kompa na zworce resetującej.
@Kapral_Marchewa
@skyluker ponowny montaż CPU i wymiana kości ramu pomogły. Dzięki Cumple!