Aktywne Wpisy

Adolf_Cartman +15
Cześć
moja kobieta ma “zaburzenia lękowe/stany lekowe”. Od 3-4 lat bierze leki od lekarza 1 kontaktu. Na początku powiedziałem jej, żeby spróbowała skoro kiedyś brała i pomagało, ale tak czy inaczej finalnie pójdzie do specjalisty i ogarnie temat. Przypominam się jej do kwartał, że ma załatwić sprawę. Ostatnio wywiązała się poważna dyskusja na temat naszej przyszłości (związek ślub dzieci itp). Poruszyłem temat i otrzymałem wiadomość “tego się nie da wyleczyć, leki będę
moja kobieta ma “zaburzenia lękowe/stany lekowe”. Od 3-4 lat bierze leki od lekarza 1 kontaktu. Na początku powiedziałem jej, żeby spróbowała skoro kiedyś brała i pomagało, ale tak czy inaczej finalnie pójdzie do specjalisty i ogarnie temat. Przypominam się jej do kwartał, że ma załatwić sprawę. Ostatnio wywiązała się poważna dyskusja na temat naszej przyszłości (związek ślub dzieci itp). Poruszyłem temat i otrzymałem wiadomość “tego się nie da wyleczyć, leki będę

WielkiNos +162
Zgadnijcie kto właśnie wrócił z miesięcznej banicji za rasizm xd

Mam usługę od nich od prawie 2 lat. Na samym początku były jakieś jaja ze zrywaniem sieci. Nowo położone światłowody(oferta 300 Mb/s), do mieszkania + wifi po mieszkaniu. Po kablu żadnych problemów, po wifi pingi rzędu 100-200ms nawet przy samym routerze, na dobrym sprzęcie, na różnych kanałach i ustawieniach. Kilkukrotne wizyty serwisantów, dwukrotna wymiana liveboxa.
Do sedna. Przy oglądaniu filmów na youtube zrywa mi połączenie między routerem, a komputerem. Wystarczy rozłączyć sieć i podłączyć ponownie - problemy znikają. Taki problem miałem na samym początku, kiedy to serwisanci rozkładali ręce i wymieniali sprzęt.
Głupio mi było to zgłaszać, bo brzmi absurdalnie, że "youtube wyłącza internet"...
Przez kilka miesięcy miałem spokój. Sieć śmigała pełną prędkością, brak problemów.
2 tygodnie temu problem wraca. wszystko się powtarza na 3 komputerach pod win 7 po wifi. Po kablu nic takiego się nie wydarzyło.
Oczywiście zaraz podejmę kolejną próbę zgłoszenia problemu na infolinii, ale może ktoś z Was ma pomysł co może się takiego dziać, że połączenie w takiej sytuacji klęka?
#orange #problem
Btw. Jest nowy soft na funboxie. Hasło admin nie bangla - teraz to pierwsze 8 znaków z WPA.
2 dodatkowe telefony + tablet włączone wifi, wynik:
3 ms
POBIERANIE
67.70 Mbps
PRZESYŁANIE
35.57 Mbps
Powyższe 3 urządzenia wyłączone - wynik:
3 ms
POBIERANIE
60.91 Mbps
PRZESYŁANIE
35.50 Mbps
Dzisiaj mam kolejną wizytę serwisanta. Zobaczymy co poradzi.
@MichaelT128: Nie mogę przełączyć wyłacznie na 5GHz, bo nie wszystkie urządzenia są kompatybilne.
Komentarz usunięty przez autora
POBIERANIE
17.61 Mbps
PRZESYŁANIE
3.87 Mbps
Nie rozumiem sensu tego testu.