Aktywne Wpisy
Fennrir +50
Wykopki oczywiście dalej uważają że problemy na zachodzie to wina pierwszego pokolenia, jakichś "źle zintegrowanych" jednostek i zachwycają się panem Kunta Kinte w wojsku xD
Sorry, ale prawda jest taka że jak ktoś się mocno wyróżnia to nie da się go w pełni zintegrować, taki czarny nawet po pełnej integracji kulturowej nadal będzie Afro-Amerykaninem,Afrofrancuzem,Black British,etc. i tym samym po przekroczeniu pewnego pułapu zacznie się np.:narzekanie że jakaś dziedzina życia jest "za biała",
Sorry, ale prawda jest taka że jak ktoś się mocno wyróżnia to nie da się go w pełni zintegrować, taki czarny nawet po pełnej integracji kulturowej nadal będzie Afro-Amerykaninem,Afrofrancuzem,Black British,etc. i tym samym po przekroczeniu pewnego pułapu zacznie się np.:narzekanie że jakaś dziedzina życia jest "za biała",
patryk_ekiert +312
Ta dzisiejsza młodzież to jakiś dramat. Przechodziłem wczoraj koło podstawówki i nagle widzę, że dzieci wesoło wybiegaja. Chodnik opluły ludzi przepędziły. I ciągle śpiewają hej hej na na hej hej.
Zanim się pożegnam, może najpierw się przedstawię. Mój nick to „Suchanice”, byłem raczej tym co odświeżał gorące dyskusję, a nie je pisał. Stop. Jak przeczytaliście mój nick?
1. Suchanice
czy
2. Such a nice (że niby z angielskiego)
Wiem, że nigdy się nie znaliśmy, ale byłoby super, jakbyście w komentarzu plusowali opcje 1 czy 2.
Jestem pewien, że wygra opcja numer 1. A to znaczy tylko jedno: przez 8 lat brałem udział w zabawie, w której na początku trzeba było podać imię, a ja je wybełkotałem, zapisałem na karteczce, przykleiłem do czoła, i od tego czasu nikt nie traktuję mnie poważnie. A niektórzy pewnie nawet się lekko obrzydzili niefajnością mojego nicka.
W każdym razie – kiedyś myślałem, ze to niezła ksywa. Ale gdzieś od 5 lat uważam, że jest beznadziejna. Ta choroba trwa już 5 lat… W końcu mnie wykończyła. Suchanice. Tfu.
Życzę wszystkim życia w prawdzie.
(zwrot ostateczny trudno wybrać, przepraszam,
do wyboru więc:)
Dobranoc/Cześć/Dzień dobry/Żegnaj/Papa/Baj/Na razie/Yo/Hejka/Do widzenia
PS. Z paroma osobami porozmawiałem na PW. Przez to, że było to tak ekstremalnie rzadkie przypadki, wydały mi się wyjątkowo bliskie. Były to bardzo dobre rozmowy, bo tylko dobre rozmowy poruszają kwestie dobra (patrzę teraz prosto w oczy, których nie widzę).
#usunkonto #suchanice
#usunkonto