Aktywne Wpisy
Kolorowezworki +200
Zdałem sobie sprawę, że przepisowa jazda po Polsce jest nie lada wyzwaniem. Podczas moich ostatnich wyjazdów, których trasa łącznie to ponad 2k km, postanowiłem sobie, że będę jechał w 100% zgodnie z przepisami. W przypadku ograniczenia prędkości - tempomat +7km/h bo o tyle mniej więcej zawyża mój prędkościomierz. Inni kierowcy się zachowują jak jakieś małpy - podjeżdżają pod dupę, machają łapami, migają światłami, wyprzedzają i hamują przed maską, wyprzedzają na trzeciego, wyprzedzają
stormi +7
czy jest tutaj ktos przystojni? czy jestem skazana na rozmowy z brzydalami
Ostatnio zdarzyło mi się być w Krakowie samochodem. Byłem tam pierwszy raz w życiu i dla mnie to zjeb@ne miasto.
Po pierwsze macie zjeb@ną infrastrukturę. Żeby przedostać się z zachodu na wschód, trzeba jechać naokoło. Nie zaryzykowałbym przebijania się przez ciasne stare miasto z całą masą jednokierunkowych ulic. My w Łodzi nie mamy takich problemów, bo układ urbanistyczny jest normalny (szachownica). Niby wiem, że to przez zabytkowe stare miasto, ale współczuję krakowianom problemów komunikacyjnych.
Po drugie, kiedy wyjeżdżałem z miasta, postanowiłem odwiedzić (sugerując się Google Maps) podmiejski Park Krajobrazowy Województwa Małopolskiego. Zachciało mi się spaceru po lesie i odpoczynku na łonie natury. Nazwa "Park krajobrazowy" zobowiązuje. Kiedy dojechałem na miejsce, powiedziałem do siebie, że lasy macie jeszcze bardziej zjeb@ne. I wy się dziwicie, że macie smog? My mamy pod Łodzią las Łagiewnicki, a wy macie dookoła beton.
Trzeba było jechać do lasu wolskiego. A komunikacja, to fakt, jest #!$%@? na maksa.
Bliżej centrum jezdxi komunikację miejska
Co do Łodzi, to z tego co pamiętam (spędziłem tam kiedyś całe wakacje), w centrum tez macie jednokierunkowe drogi, i trzeba krążyć jak na karuzeli. No i poza Piotrkowską, to miasto wyglądało jak Hiroszima w 1945r.
@borntobetroll: dobry żart ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chyba że jeździsz tylko w nocy i wcześnie rano.
Po II rozbiorze Polski w 1793 r. Łódź trafia do zaboru pruskiego[34][33]. W tym czasie liczyła jedynie 250 mieszkańców, a obszar zabudowany obejmował obecne Stare Miasto. Ze względu na niewielkie rozmiary pruskie władze w 1794
Co do jazdy autem to dla mnie w większości polskich miast w godz. szczytu jezdzi się #!$%@?
@hetman-kozacki: chodzi o obwodnicę?
@4d1n: @Given: @damian713: Trudno wymagać od kogoś, kto przyjechał do jakiegoś miasta samochodem i kompletnie nie zna tego miasta, żeby jeszcze specjalnie stał na przystankach i liczył na obcą mu komunikację miejską.