Wpis z mikrobloga

przyznam szczerze, że jedną z kilku rzeczy które mi się podobają w PiSie jest dobieranie się do dup świętych krów z nadzwyczajnej kasty ludzi.
#niepopularnaopinia? wcale nie czego dowiodły wyniki wyborów.
inną rzeczą jest odważne blokowanie idiotycznego pomysłu sprowadzania do Polski islamskich terrorystów.
a jeśli chodzi o podatki to z PO/Nowoczesną byłoby jeszcze gorzej, a na obniżkę podatków połączoną z likwidacją socjalu i "darmowych" usług motłoch nie zagłosuje więc w sumie nie jest najgorzej #oswiadczenie #nadzwyczajnakastaludzi #pis #dobrazmiana
  • 31
  • Odpowiedz
@stop_dyskryminacji_zielonek: zgadzam się z tobą. Nie głosuję już od lat na nikogo i tego się póki co twardo trzymam.
Na scenie politycznej podoba mi się w dużej mierze to co robi PiS i Kukiz.
A jeszcze bardziej będzie mi się podobać PiS jak będzie rozgrywać ze sferą biznesową odpowiednią politykę.
Np. jeżeli są naciski ze sfery wielkiego biznesu (który steruje polityką i politykami), aby podnieść cenę paliwa o 20 groszy,
  • Odpowiedz
@czarny_matt94: są dalecy od fajności, ale mogło być gorzej, czytaj ze zrozumieniem
@Destylator_bigosu: na Dudę też nie głosowałem, a jestem z niego zadowolony. gdybym wiedział jaki będzie to poszedł bym na drugą turę
@siodemkaxx: jakim #!$%@??xD jest jak było, a PO sprowadziłoby terrorystów i byś wtedy dopiero zobaczył #!$%@?
@pomarancza3000: przecież nie chwalę, napisałem, że dwie rzeczy mi się u nich podobają. nikt tu
  • Odpowiedz
Mam na myśli między innymi:
- ręczne sterowanie prokuraturą
- koniec trójpodziału władzy / podporządkowanie sądów politykom
- upartyjnienie mediów narodowych i wprowadzenie propagandy partyjnej
- odbudowywanie sieci "firm państwowych" i obsadzanie nimi niewykwalifikowanych kolegów
- ograniczanie swobód obywatelskich - np. wolności zgromadzeń
  • Odpowiedz
ręczne sterowanie prokuraturą

koniec trójpodziału władzy / podporządkowanie sądów politykom

upartyjnienie mediów narodowych i wprowadzenie propagandy partyjnej

odbudowywanie sieci "firm państwowych" i obsadzanie nimi niewykwalifikowanych kolegów

wykorzystywanie policji do ścigania ludzi protestujących

@
  • Odpowiedz
@Destylator_bigosu: a prokuratura przypadkiem świadomie nie przymykała oka na różne przekręty?
a kto mianował sędziów trybunału?
tvp za po nie była partyjna? proszę cię, oglądałem czasem dla beki tak jak teraz oglądam
a firm państwowych nie obsadzali swoimi, nie zatapiali i nie sprzedawali za bezcen? nie? a z LOTem co robili?
tępili protetujących znacznie bardziej niż teraz, nazywali "podpalaniem Polski" itp. doskonale to pamiętam
  • Odpowiedz
@stop_dyskryminacji_zielonek ja #!$%@? jak zwykle ten sam idiotyczny pisowski argument... a peło to... a peło to by sprowadzilo terrorystow itd... zesrali by sie... podejrzewam ze wiecej ludzi by wyszlo na ulice jakby oni chcieli sprowadzic ciapakow niz teraz jak pis likwiduje trojpodzial wladzy...
  • Odpowiedz