Wpis z mikrobloga

@roko_ko: Już daj spokój, toż to normalna reakcja u mężczyzny. No i w sumie pasuje to do postaci Mistrza, który kocha tylko "siebie".

btw: to jest nic, wiele osób z którymi o tym odcinku rozmawiałem nie skupiało się na tej akcji, a raczej na pasującej do dzisiejszych czasów akcji pocałunku Bill i Heather ( )
  • Odpowiedz
@djmatthaeus: nie jestem tą osobą która ma ból dupy o 'poprawnosc polityczna'. Doktor zawsze był postępowy i dosyć 'lewacki' tylko nigdy nie było to mówione aż tak wprost. Teraz zaczął i ludzie ból dupia bo wychodzą ze schematów które są w serialach od zawsze. Niech z tym handlują
  • Odpowiedz
@roko_ko: mniej lewacki, a bardziej liberalny, to taka drobna różnica.

Było mówione, ale ludzie tego nie zauważali? przecież Jack był bi, nie wiem, wtedy ludziom to nie przeszkadzało? Może ja też nie zwracalem na to uwagi?

Ogólnie temat na dłuugie godziny :P
  • Odpowiedz
@djmatthaeus: Vastra i Jeany to też lesbijki. Tak samo zmiana płci Mistrza. Na to przymknęli oko bo raz związek Vastry nie był pokazany doslownie, one tylko o tym opowiadały plus były pobocznymi postaciami. Bill jest towarzyszka a to druga najważniejsza rola po Doktorze gdzie twórcy przyzwyczaili nas do kobiet hetero które mają crusha w Doktorze (jak dobrze że to się skończyło). Missy przeszła bez echa bo postać jest genialnie zagrana
  • Odpowiedz
@roko_ko: Władcy czasu nie przywiązują uwagi do płci, wielu władców czasu zmieniało płeć podczas regeneracji, to fakt.

Jednak ja nie wyobrażam sobie Doktora jako kobiety, tym bardziej o innym kolorze skóry jak biel. CO ty o tym sądzisz?
  • Odpowiedz
@djmatthaeus: z jednej strony nie z drugiej strony tak. To ikona ale patrząc na Missy może być ciekawie. Jedyne o co bym się bała że polecieliby stereotypami żeby odróżnić tego Doktora od innych. Co do koloru skóry nie mam obiekcji. Chociaż i tak licze na rudego Doktora. Ciekawym plot twistem by było Doktor ruda kobieta xD
  • Odpowiedz