Wpis z mikrobloga

Ej, podobnież syn Tuska powiedział na komisji, że nie autoryzował jakiegoś wywiadu, a autoryzował. Za kłamstwa na takiej komisji jest odpowidzialność karna i przysięgał świadomość tego. Jeżeli to prawda to zobaczymy czy Polska jest rzeczywiście państwem prawa i równości dla wszystkich i odpowie. Zwykły Kowalski już by siedział.

#polityka #4konserwy #neuropa
  • 17
  • Odpowiedz
@mopo: dzisiaj też tvp grzeje nowe taśmy z Marcinem P. i wychodzi na to,że Tusk się wręcz do Amber Gold wprosił bo nikt go nie chciał
Inna kwestia,że Belka stwerdził "Tusk wiedział o opieszałości prokuratury" to też jest ciekawe
  • Odpowiedz
@Hamouma: Walić sprawę Amber Gold. Sam fakt kłamstwa na komisji w sprawie wywiadu już powinien skutkować odpowiedzialnością karną. Prawo to prawo.
  • Odpowiedz
@mopo: nikt go nie wsadzi,nie mają jaj,poza tym to się rozbija o nieświadome kłamstwo,jest dużo kruczków,opowiadał przez 8h o sprawie sprzed 5 lat,z palcem w nosie się wyborni ale fakt,że zwykły Kowalski miałby już problemy
  • Odpowiedz
@comielipsa: A sądy wiadomo jakie są, pełne "nagrzanych sędzin", więc pewnie się wyliże. Jeszcze Gersdorf to zatwierdzi. A Kowalski by się nie wylizał.
  • Odpowiedz
@Hamouma: W takim razie te komisje śledzcze to jakieś badziewie. Taka komisja nie ma żadnego wpływu na postępowanie karne, bo to robi prokuratura i sądy. Myślałem, że chociaż to służy poznaniu prawdy przez opinię publiczną, ale jak można kłamać to jest to bez sensu.
  • Odpowiedz
Taka komisja nie ma żadnego wpływu na postępowanie karn

@mopo: >Myślałem, że chociaż to służy poznaniu prawdy przez opinię publiczną,

@mopo: naiwny człowieku taka komisja nie służy poznaniu prawdy tylko, stworzeniu niekończącego sie spektaklu,- SHOW MUST GO ON
  • Odpowiedz
@bombastick: czemu spektaklu?Belka jasno powiedział,że Tusk ma świadomość opieszałości prokuratury w tej sprawie.Mnie to #!$%@? bo z jednej strony trójpodział władzy ale z drugiej uważam,że Premier w takich sytuacjach powinien się bardziej postarać i tak,na miejscu jest zaangażowanie swojego stanowiska.Skoro sam uważał,że to lipa to chyba mógł sobie wyobrazić,że tysiące Polaków utopią w tej lipie oszczędności życia
I ciągle mnie zastanawia czemu pis głosował przeciwko ustawie o parabankach
  • Odpowiedz
@bombastick: powinien się dowiedzieć u źródła skąd to skandaliczne opóźnienie,wykorzystać swój urząd,"Premier nie może naciskać na niezależny urząd sprawowania władzy" jeśli widzi ewidentne zaniedbania to tak,powinien ingerować
  • Odpowiedz
@bombastick: dlatego #!$%@?ę demokracje,jest bezbronna wobec takich przypadków,wręcz Premier może o wszystkim wiedzieć ale i tak mieć #!$%@? no bo nic mu nie zrobią,bo to działka prokuratury
Monarchia byłaby lepsza,rządziłby król np Pan Janusz Korwin Mikke,albo jakiś inny uczciwy i sprawiedliwy przywódca i nie mielibyśmy takich nieprzyjemnych sytuacji,gdy obywatele są okradani
  • Odpowiedz