Wpis z mikrobloga

@patrol18 to trzeba dac z 1500 minimum za używek i to z jednym talerzem. Mam zestaw ever play za 600 zł z dwoma talerzami. Zasada działania przecież taka sama jak w droższych A na początek chce tylko zobaczyć czy mi się spodoba.
@mlodybog_11 w takim wypadku polecam Ci zainwestować około 100 zł na pada cwiczeniowego i nauczyciela. Jeśli cenisz prawdziwy instrument to po prostu kup statyw i werbel. Gdy uczysz się grać na perkusji to nigdy nie zaczynasz od całego zestawu. Pierwszy miesiąc ćwiczeń to nauka trzymania pałek i ćwiczenia werblowe.
@mlodybog_11 dlatego sugeruje na początek pada. Będziesz wiedział czy gra na perkusji Cie zainteresuje czy nie. Perkusja wymaga ogrom czasu poświęconego na ćwiczenia. Ja sam kupiłem kiedyś perkusje typu ever play. Przez ten shit bardzo się zniechęciłem. Aktualnie gram na brzozowym Premierze. Wyśle Ci na priv kilka sensownych zestawów. Podaj mi tylko budżet :)
@mlodybog_11 oni Cie chyba chcą zniechęcić, kupuj perkusje i graj, jak Ci się spodoba to sam będziesz chciał rozwijać technikę i dojdziesz do tego że trzeba kupić pada itd. Gdybyś kupił jakieś dziadostwo to i tak dopiero po paru miesiącach zauważysz że czegoś Ci brakuje w dźwięku, na razie kupuj cokolwiek i graj. Podejście "kup pada i najpierw ćwicz" to chyba że szkoły muzycznej, trzeba się trochę też zajarać tym graniem, ćwiczenia
@mlodybog_11: Nie słuchaj ich, kupuj te bębny! Sam zaczynałem na Everplay'u. Gówno, bo gówno, ale dzięki niemu na bębnach gram już 15 lat, mam za sobą występy na najbardziej znanych festiwalach, mnóstwo koncertów, uczę w szkole i skończyłem akademię muzyczną. Jedyne co bym dorzucił to nauczyciela, który prowadzi Cię na początku.