Aktywne Wpisy
Mefedronka +465
Mirki, w końcu jestem singielką. Mogę robić co chcę.
Potrzebuję 500 plusów, żeby rozpocząć szalony projekt.
Każdemu plusującemu prześlę na pw zdjęcia.
Będzie to z jedną, no... może dwiema takimi marchewkami jak się uda.
Raczej na wykopie nikt tego nie robił, więc jakiś powiew świeżości doświadczycie.
Plusy zbieram do godz. 18:00. (。◕‿‿◕。)
Kto mnie zna, ten wie, że dotrzymuję słowa i wysyłam zdjęcia na prośbę
Potrzebuję 500 plusów, żeby rozpocząć szalony projekt.
Każdemu plusującemu prześlę na pw zdjęcia.
Będzie to z jedną, no... może dwiema takimi marchewkami jak się uda.
Raczej na wykopie nikt tego nie robił, więc jakiś powiew świeżości doświadczycie.
Plusy zbieram do godz. 18:00. (。◕‿‿◕。)
Kto mnie zna, ten wie, że dotrzymuję słowa i wysyłam zdjęcia na prośbę
LatajacyOwad +4
W przypadku wojny, z przydział do jakiej roli byłby dla Ciebie najbardziej akceptowalny?
- Żołnierz wojsk powietrzno-desantowych 3.8% (37)
- Żołnierz piechoty 3.3% (32)
- Snajper 10.1% (98)
- Pilot drona bojowego 21.5% (209)
- Kierowca ciężarówki 4.4% (43)
- Kierowca transportera opancerzonego 1.1% (11)
- Człogista 2.5% (24)
- Kucharz 26.3% (256)
- Sanitariusz 3.9% (38)
- Logistyk 23.1% (225)
Nieuchronnie zbliża się moment w którym muszę zakupić nowe #okulary korekcyjne, czasu od liceum sporo minęło a ostatnim razem dopiero tam zmieniałem. Poszukuje więc, sklepu/salonu w którym dostane okulary (szkła + oprawki) w najlepszej cenie. Byłem już w Vision Express, gdzie miła Pani dużo mi opowiedziała i pokazała co mają na stanie. Celuje w cenę całościową około 600/800 zł czyli te bardziej "markowe" oprawki. Zadziwiła mnie jednak sprawa z samymi szkłami, w VE dzieli się to na pewne rodzaje metali (złoto, srebro, brąz, platyna). Każdy idzie w górę cenowo i od razu ma jakieś profity. Pani poleciła mi złoto za jakieś 350 zł.
W salonie Twojesoczewki nie mają takiego podziału, babeczka poleciła mi jakieś "najlepsze" szkła za 89 zł/ szt, mówiąc, że jest to odpowiednik złota w Vision Express + oprawki również w bardzo różnych cenach 500/750.
Czy ktoś mógłby doradzić mi w którą stronę miałbym się udać? Okulary to zakup raz na naprawdę długo długo, używać ich będę głównie do pracy przy komputerze, stąd też doradzają mi również wykupienie opcji "Blue Control?". Czy to pic nie wodę, opinie są różne i sam też do końca nie wiem
Jestem z Wrocławia i Częstochowy. Z góry bardzo bardzo dziękuje za rady!
#okulary #wzrok #optyk #wroclaw
@Kermii: Jeśli do pracy w jakimś korpo, to zapytaj swojego pracodawce o możliwość refundacji tych okularów. Mój we wro oddaje 70% kosztów.
~700 zł to standardowa cena za dobrej jakości szkła i oprawkę.
A jeżeli chodzi o optyka we Wro to polecam jedyny prawilny CC optyk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A ja brałam okulary w Opticare na Krupniczej, ale tam mają swoje ceny
Co do BlueControll (różni producenci różnie nazywają) to osobiście polecam, jeśli nie ze względów zdrowotnych to dlatego że takie niebieskie odbicie wygląda bardziej nowocześnie niż zielone z antyrefleksu :)