Wpis z mikrobloga

'Strong relationship' between DUP and Conservatives - May

Theresa May says the Conservative party and the DUP will work together, having "enjoyed a strong relationship over many years".

Brexit negotiations will continue, on the same timetable as before, says Mrs May.

Więc tak jak mówiłem. Szkoda, że May zostaje, ale ogólnie kierunek się nie zmieni.

#uk #wybory
  • 7
@dob3k: ale jakim cudem Corbyn miałby zostać premierem, skoro Laburzyści+DemLiby+Szkoci+plankton, nie mają większości?
A co do drugiej części, to mam taką nadzieję.
@dob3k: no ale koalicja z DUP jest naturalna, więc May mogłaby mieć honor i po tej kompromitacji oddać premierowanie komuś innemu. Tak czy inaczej, rozumiem o co Ci chodzi i pewnie masz rację.
@llllllll:

ak czy inaczej, rozumiem o co Ci chodzi i pewnie masz rację.

Sam na to nie wpadlem. Dzis w gazecie w pracy przeczytalem ;)

May mogłaby mieć honor

To nie jest przeciez jej decyzja. Przestanie byc potrzebna to ja zdejma, ona ma podejrzewam malo do gadania.
@dob3k: no trochę jej decyzja. Mogła nie zwoływać wyborów, a jak już zwołała i się skompromitowała, to dymisja byłaby honorowym zagraniem. Mam nadzieję, że ją zdejmą prędzej niż później, bo nie widzę jej w roli lidera, jakiego UK potrzebuje w nadchodzącym czasie.
@llllllll: Nie da sie rzadzic bez swojego gabinetu. To nie jest chec tylko mus niestety. Albo albo. Niestety trafila sie jej niewdzieczna fucha skazana na porazke. Kazdy lacznie z nia byl tego swiadomy. Pozycja kapitana plynacego przez rafy