Wpis z mikrobloga

#fut Macie jakies poradniki czy cos dla zielonych () gram od 2tyg.. ale dalej moja gra glownie polega na lataniu skrzydlami i wrzutkach ktore koncza sie sukcesem 1/30 razy albo na prostopadlych podaniach (trojkat) w sumie moglbym napisac wrecz o nadużywaniu tego podania co skutkuje straszna niedokladnoscia tych podan, nie wspomianm o zejsciu na srodek pola gdzie przy pierwszym napotkanym pilkarzu trace pilke..jedynie co przez ten czas ogarnalem to obrone, gdzie staram sie nie dotykac obroncow zeby nie psuc szyku i latac pomocnikami co w sumie dalo rezultaty juz w pierwszych meczach. Ale jesli chodzi o atak to dalej jest tak samo co na poczatku. To ze latam ciagle na sprincie xD moze byc powodem tego ze tak slabo mi idzie? Podania sa niecelne i wgl....Jakims cudem doszedlem do 4 div ale mam wrazenie ze niczym ona sie nie rozni od 10 xd.. tak samo jak moja gra. Wiem ze jest pelno tutorialy ale nie wiem, jakos nic mi nie daja. Moze jestescie w stanie sie podzielic swoimi spostrzeżeniami? Z gory dzieki ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 13
  • Odpowiedz
  • 0
@Mirabeleknienawisci: i ciagle mysle co robie zle, gdzie moje podania prostopadle przewaznie nie trafiaja do pilkarza ktorego maja trafic albo sa wgl niecelne, to samo kwesia dryblingu, czy L2(ps4) w czasie posiadania pilki ma jakis zwiazek do kontrolowania pilki? Czyto moj chory wymysl xd
  • Odpowiedz
No to co na bank:
* Potestuj wytyczne, tam serio wygrywa sie mecze.
* Nie #!$%@? non stop na sprincie, gorzej przyjmuja i podaja pilke gdy tak robisz.
* Nie biegaj obronca zawsze do pilki, to bardzo czesto rozbija ustawienie.
* Naucz sie dobrze korzystac z one2pass, nie naduzywaj, szukaj odpowieniego momentu.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mirabeleknienawisci: jesli chodzi o wytyczne, to mam nic nie zmienianego.. po prostu nie znam sie na tym wiec nie kombinowalem, jesli chodzi o sprint, podczas przyjmowania i podawania po prostu nie trzymac sprintu? To przyjmowanie/ podania beda dokladniejsze? One2pass? Moglbys rozszerzyć? Obroncow staram sie nie ruszac, chyba ze w ostatecznosci, zauwzylem ze jak rusze obronce to leci zwykle prostopadle i trace bramke bo mam dziure, glownie chodzi mi o atak, jak
  • Odpowiedz
Nie wiem na ktorej grasz konsoli, na pleju to sie robilo l1+x zawodnik podaje i automatycznie leci do przodu na pozycje zeby mu podac. (One2pass) ogolnie bardzo przydatna opcja.

Sprint ogolnie obniza drybling, podania no wszystko. Kiedy nie sprintujesz trudniej zabrac pilke.

Ustawienia sa wazne, najlepiej obejrzyj tutorial jakis ktora zmiana co robi bo w fifie slabo jest to opisane ( jest tam nawet takie cos jak czesto maja zawodnicy wychodzic na
  • Odpowiedz
  • 0
@Mirabeleknienawisci: gram na ps4, o tym l1+x nie slyszalem xd a brzmi ciekawie. Postaram sie ograniczyc sprint, bo poki co praktycznie r2 nie puszczalem w czasie meczu. A co do wytycznych to jest ich tyle az nie wiem za co sie zabrac i co ustawic takiego ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@szanioo jesli to Twoja pierwsza fifa , to chyba masz juz odpowiedz na wszelkie nurtujace Cie pytania. Ogranie, doswiadczenie, wyczucie schematow jakimi graja ludzie online, charakterystycznych sytuacji, a z czasem eliminacja (swiadoma lub nieswiadoma) wiekszych bledow spowoduje, ze sie wzniesiesz na wyzszy poziom. Inna sprawa, ze niektorzy graja w fife po kilkanascie lat, a i tak graja mega przecietnie, wiec kwestia jakiegos talentu tez ma znaczenie ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
  • 0
@reptilejan: domyslam sie ale chcialbym chociaz troszke przyspieszyć ten proces, przez 2tyg grania moje atakowanie nie zmienilo sie nic, a mam wrazenie ze to kwestia tego ze po prostu funkcjonuje na podstawach czyt. (spamowanie trojkata oraz bieganie skrzydlami pilkarzami z temp 90+ i wrzutki) probowalem schodzic do srodka ale przy pierwszym napotkanym pilkarzyku trace pilke. Moze to kwestia dryblingu. Albo chu wie czego xd. Jedynie widze roznice w obronie, powiedzmy ze
  • Odpowiedz