Wpis z mikrobloga

@atestowanie2: Ja miałem zdjęcie i według niego łatwiejszą miałem lewą ósemkę i od tej zaczęliśmy. A okazało się że prawa ósemka leżała korzeniem do języka czy w drugą stronę, czego na zdjęciu nie widać. Lekarz mówił że jest możliwość zrobienia nawet zdjęcia 3D, ale i tak to nie ma sensu, bo i tak musi ten ząb rozciąć.
  • 0
@atestowanie2: kurcze to mnie teraz nastraszyłeś :/ Ogólnie szybko mu poszło, ten najgorszy moment trwał może ze 3 minutki. Idąc tam nawet nie podejrzewałam ze bede miała dzisiaj wyrywanego zęba a jak juz siadłam na fotel to ze strachu mnie sparaliżowało. Fakt ze ta ósemka juz wcześniej troche mi dokuczała :/
@Sniezkaberka: Wiadomo, że lepiej zawsze je zrobić niż nie, ale wydaje mi się że chyba dentysta wie co robi i z jakiegos powodu nie zrobił zdjęcia. Choć mi od razu najpierw je zaproponowali to ciężko sie wypowiadać jak nie jestem specjalistą :)
@BSn9jBwxuhBXN: Dobry dentysta raczej sprawdza przed robotą co się kryje pod dziąsłem. Dlatego unikam stomatologów idących w tej kwestii na żywioł :) Kiedyś w kolejce do dentysty przede mną był pacjent z widoczną opryszczką, dentysta go przyjął mimo to, odwołałam tę wizytę i więcej tam nie wróciłam :)
a myślisz ze jesli teraz jest ok to juz raczej nie mam sie czym stresować?

@numma: Jak po zejściu znieczulenia odzyskasz czucie to znaczy, że nerwy całe. Z tym, że czasami pojawia się jeszcze krwotok z miejsca wyrwanego zęba i jak samo nie przejdzie to znowu trzeba do dentysty, żeby to zatamował( ͡° ʖ̯ ͡°)
@atestowanie2: Masz rację, z nerwem trójdzielnym nie ma żartów. Usunięto mi źle ustawioną ósemkę uciskającą na ten nerw, przed zabiegiem zrobiono mi morfologię, on, crp, usg zatok i prześwietlenie całej szczęki, lepiej chuchać na zimne.