Noszę soczewki kontaktowe bo w normalnych okularach chce mi sie spać xD Nosze czasem w weekendy by oczy odpoczęły.
Bez tego jestem prawie ślepy xd Rodzice mowili, że od komputera popsuje a najmocniej wada mi urosła po 2 latach studiów xDxDxD A jeszcze 2 przede mna xd
@paramedic44: tez 2 lata studiów za mną i skoczyło od -0,5 do -2,75. Niestety nadal się pogarsza. Przy mojej wadzie czuję się jak ślepiec, co dopiero ty musisz mieć to nie mam pojęcia.
@kolo1992 @tHoePs @paramedic44 @Doman_60 co wy wiecie o ślepocie, ja mam - 12 ( ͡°ʖ̯͡°) ostro widzę z odległości 5 cm, dalej to już tylko rozmazane plamy...
@daysleeper11: też boję się powikłań, chociaż mając tak dużą wadę pewnie bym ten strach zignorował. No ale ja z kolei nie mogę nosić soczewek, więc albo okulary albo laser. (póki okulary nie są denkami od słoików to laser odkładam)
#okulista #medycyna #pytanie
Ale jazda zaczyna sie przy astygmatyzmie i jakichs innych kątach.
Niby widze prosto ale szkla kosztuja wiecej niz oprawki
@kolo1992: Tak. Odradzam prowadzenie auta bez okularów. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-6.5 OP i OL xD
Jak to jest?
Noszę soczewki kontaktowe bo w normalnych okularach chce mi sie spać xD Nosze czasem w weekendy by oczy odpoczęły.
Bez tego jestem prawie ślepy xd
Rodzice mowili, że od komputera popsuje a najmocniej wada mi urosła po 2 latach studiów xDxDxD
A jeszcze 2 przede mna xd
Po studiach zrobię korekcję laserową i tak :D
Przy mojej wadzie czuję się jak ślepiec, co dopiero ty musisz mieć to nie mam pojęcia.