Mirki, Chciałbym sobie kupić #laptopy #thinkpad - mam taką możliwość mimo skromnego budżetu, ponieważ moje "korpo" handluje tym i mog mieć zniżkę, a dodatkowo mam możliwość odpisania sobie sprzętu od podatku ;) Więc sprzęt będzie dość tanio. #dlamnietocebuladeals
Pojawia się więc następujące pytanie: interesuje mnie Thinkpad L470 (wersja z i5, 8 GB ram, SSD) lub Thinkpad 13 Gen 2 (ta sama konfiguracja). Co uważacie za lepsze? Zależy mi na troszkę większej mobilności - dość często jeżdżę na uczelnię lub po kraju, dobrym czasie pracy na baterii i wygodzie korzystania ze sprzętu. TP13 ma tę zaletę, że ma USB C, normalne HDMI, a brak karty sieciowej kablowej przeboleję (kupię sobie z ali jakąś za 10$ na USB 3.0, w domku mam wifi). L470 to jednak bardziej pełnoprawny Thinkpad i pytanie, czy warto się poświęcić...
Bardzo mi się podoba aluminiowa wersja TP13 i się zastanawiam, czy warto poświęcić czytnik linii papilarnych dla lepszego wykonania, no i czy mnie nie będzie kopać tak, jak to robią czasem Probooki ;p
@Ult1me: Jeśli oba masz w tej samej cenie to nie wahałbym się i brałbym TP13, ma bardzo dobre opinie a czytnik lini papilarnych to nie jest coś niezbędnego.
@cup12552: Są w bardzo zbliżonej, wiadomo, TP13 tyci droższa. Opinie przejrzałem, widziałem, że główny problem to jakby nie do końca się domykająca klapa matrycy w wersji czarnej. Czyli uważasz, że lepiej poświęcić czytnik na rzecz #amelinium? Czy jest coś, o czym powinienem pamiętać lub na co zwrócić uwagę?
@Ult1me: Tak uważam że warto poświęcić czytnik na rzecz: aluminium, usb-c, większej mobilności itd. Powodów jest więcej więc o ile ten czytnik nie jest dla Ciebie super ważny tak właśnie bym zrobił. Ja poprzednim thinkpadzie miałem taki czytnik, w obecnym laptopie nie mam i mi nie brakuje, często nie łapał za pierwszym razem wiec trwało to tyle co wpisanie hasła z klawiatury.
@Ult1me: z macbooka pro 15 z 2015(ostatniego z portami ;p) w najwyższej konfiguracji ale wcześniej byłem w bojówce thinkpada i po zmianie nadal uważam je za jedne z najsolidniejszych komputerów więc myślę że się nie zawiedziesz.
Chciałbym sobie kupić #laptopy #thinkpad - mam taką możliwość mimo skromnego budżetu, ponieważ moje "korpo" handluje tym i mog mieć zniżkę, a dodatkowo mam możliwość odpisania sobie sprzętu od podatku ;) Więc sprzęt będzie dość tanio. #dlamnietocebuladeals
Pojawia się więc następujące pytanie: interesuje mnie Thinkpad L470 (wersja z i5, 8 GB ram, SSD) lub Thinkpad 13 Gen 2 (ta sama konfiguracja). Co uważacie za lepsze? Zależy mi na troszkę większej mobilności - dość często jeżdżę na uczelnię lub po kraju, dobrym czasie pracy na baterii i wygodzie korzystania ze sprzętu. TP13 ma tę zaletę, że ma USB C, normalne HDMI, a brak karty sieciowej kablowej przeboleję (kupię sobie z ali jakąś za 10$ na USB 3.0, w domku mam wifi). L470 to jednak bardziej pełnoprawny Thinkpad i pytanie, czy warto się poświęcić...
Bardzo mi się podoba aluminiowa wersja TP13 i się zastanawiam, czy warto poświęcić czytnik linii papilarnych dla lepszego wykonania, no i czy mnie nie będzie kopać tak, jak to robią czasem Probooki ;p
#pomozecie ?
#komputery
Wpis wstawiam po raz drugi, sorry za zły tag w poprzednim :s
Komentarz usunięty przez autora
Czyli uważasz, że lepiej poświęcić czytnik na rzecz #amelinium? Czy jest coś, o czym powinienem pamiętać lub na co zwrócić uwagę?