Wpis z mikrobloga

Jak ja się cieszę że w tej średniowiecznej Polsce można w spokoju iść na koncert i jedyna zła rzecz która może cię spotkać to kradzież kieszonkowa, ewentualnie #!$%@? od Seby, ale to przy powrocie z koncertu.

#zamach
  • 57
  • Odpowiedz
@TheSjz3: Teraz sobie zobacz ile osób ginie w wypadkach drogowych w UK, porównaj z Polską i policz sobie prawdopodobieństwo śmierci w takim zamachu i w wypadku drogowym. Zagrożenie związane z zamachami terrorystycznymi jest wyolbrzymiane.

@MMurzinio: ty to jestes madry inaczej jednak.. jak mozna porownywac bezsensowna smierc ludzi w zamachu terrorystycznym, spowodowanym slepa nienawiscia, do wypadkow komunikacyjnych?! Ryzyko może być nawet miljard razy mniejsze, ale jeśli te zdarzenia są intencjonalne to
  • Odpowiedz
Teraz sobie policzcie ilu ludzi ginie rocznie w zamachach terrorystycznych w UK. W perspektywie całego kraju to jest nieistotne. Zginąć w takim zamachu to podobna szansa jak wygranie na loterii.

#!$%@? co za bonmoty, niech powie to tym którzy zginęli i ich rodzinom w oczy, ja #!$%@?
  • Odpowiedz
@ukruszony__kubek: @Totally: Już tłumaczyłem wyżej że nie twierdzę nigdzie że należy to całkowicie olać, cały czas piszę tylko że ta cała panika jest zbyt rozdmuchana w stosunku do bezpośredniego zagrożenia wynikającego z terroryzmu.

jak mozna porownywac bezsensowna smierc ludzi w zamachu terrorystycznym, spowodowanym slepa nienawiscia, do wypadkow komunikacyjnych?!

Rozumiem że gdy zabije kogoś pijany seba w BMW to już jest sensowna śmierć.

niech powie to tym którzy zginęli i ich
  • Odpowiedz
Polsce można w spokoju iść na koncert i jedyna zła rzecz która może cię spotkać to kradzież

@TheSjz3: No i trzeba omijać koncerty Rycha Peji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MMurzinio: Niestety to prawda, zresztą przeraża mnie ta liczba zaginięć w Polsce, w rzece koło mnie w ciągu ostatnich 3 miesiecy juz 3 osoba wyjęta chyba, coś dziwnego, ile wypadków.
  • Odpowiedz
@MMurzinio: nie pisałem, że pisałeś coś o imigrantach- to ja dodałem. Mówisz, że terroryzm jest wyolbrzymiany, a ja dodam, że jest to jest najzwyklejsza rzecz na świece, że jakiś człowiek zabija innych w imię religii, porównanie tego z wypadkami samochodowymi było strzałem w dziesiątkę, sam lepiej bym tego nie wymyślił, serio. Masz rację, że telewizja to wyolbrzymia, no bo, co to jest #!$%@? z premedytacją 22 obcych ludzi. Powinno to dziać
  • Odpowiedz