Aktywne Wpisy
LM317K +2
Czemu już się nie mówi globalne ocieplenie tylko "climate change"?
#debata
#debata
Pamiętacie jak pisałem o pająku że hoduje w łazience?
To przyszedł taki sam tylko że większy i wygonił mniejszego
I teraz patrze mniejszy wrócił i tak od trzech godzin sie patrzą na siebie chyba walka będzie..
Nie wiem co robić. Chyba pozostawie to naturze
To przyszedł taki sam tylko że większy i wygonił mniejszego
I teraz patrze mniejszy wrócił i tak od trzech godzin sie patrzą na siebie chyba walka będzie..
Nie wiem co robić. Chyba pozostawie to naturze
Jak wam się podoba nowy układ rozrządu w silniku od #tico / #matiz?
@adolfputin1939: Wiem, właśnie go składam, 155l zbiornik.
Blacha/płyta 10mm, wyfrezowane otwory na zawory od jakiejś seryjnej sprężarki. Od drugiej strony są mufy hydrauliczne chyba 3/4" po jednej na zawór.
Na YT jest przykład.
@bambus94: no tutaj to tak, wygląda że gość nawet tego silnika nie chłodzi (gdzie obieg wody?), on to ledwo 1100rpm kręci. A jakby zapiąć mu te 5000rpm, chłodzenie wodą i napęd z drugiego takiego silniczka (z 30-40kW powinien dawać) to by było weselej ;)
Ja w swoim będę miał obieg wody.
A po co te 2 rolki trzymasz? jedna jako napinacz to rozumiem...
Które rolki? Ta po lewej co ją trzymam to ma być napęd z silnika elektrycznego, górna na silniku to pompa wody, duża na silniku jest przykręcona do wału korbowego, a pozostałe dwie mają zwiększyć opasanie dużego koła i skrócenie odległości silnik elektryczny-silnik tico.
logiczne, zresztą to nie rolka tylko zębatka
zgadza się, widzę, też zębatka
Teoretycznie można by opasać tylko na pompie wody, ale odwróciłem ją i wydłużyła się dźwignia a to mogło by spowodować szybkie zużycie uszczelniaczy.