No nic, na chwilę obecną żegnam się z bojówką #androidwear, ponieważ dzisiaj dotarł do mnie #pebble watch steel. Jak na razie jaram się okrutnie, wstępnie bardzo mi podpasowała obsługa klawiszami, wygląd jak i widoczność obrazu na wyświetlaczu w dowolnych warunkach oświetleniowych. Mógłby być trochę większy, ale z drugiej strony to kwestia przyzwyczajenia. Smartwatch 3 to był po prostu klocek, Kamyk jest dużo zgrabniejszy.
Po ponad roku użytkowania #smartwatch dochodzę do wniosku, że bajery, wodotryski, wypasione ekrany i głośniczki są mniej ważne od czasu pracy na baterii, porządnej wodoszczelności i intuicyjnej obsłudze powiadomień jak i np. odtwarzacza muzyki.
Trochę żałuję, że dopiero teraz zapebblowałem kiedy już firma Pebble praktycznie nie istnieje (iks de), ale na szczęście z ostatnim update uniezależniono zegarek od serwerów kamienia i dzięki temu jako zwyczajny smartwacz będzie mi służył aż padnie, lub do czasu pojawienia się jakiegoś AW z długim czasem pracy na jednym ładowaniu.
@Jubei: Mam podobnie. Ładowanie zegarka co drugi dzień to średnia wygoda. Dotykowy ekran w porównaniu do klawiszy fizycznych nie jest jakoś super wygodny.
Pebble ma wszystko czego potrzebuję i to nawet przy korzystaniu z niego w połączeniu z ajfonem gdzie jest sporo ograniczeń względem używania go z androidem.
Idealny zegarek dla kogoś kto chce mieć taki gadżet po przesiadce z opaski typu miband gdzie nie trzeba pamiętać o tak częstym
@josedra52 słyszałem o Rebble, ale mówiąc szczerze Pebble pasuje mi taki jaki jest. Btw, serwer z pogodą już wyłączyli? Bo nie mam standardowo takiej opcji w tym timeline czy jak to się zwie..
Nasz specjalista od wszystkiego. Od kolei, od dziennikarstwa, od wojny, od rigczu. On widział to już dwa lata temu swoim przenikliwym plebejskim umysłem.
Po ponad roku użytkowania #smartwatch dochodzę do wniosku, że bajery, wodotryski, wypasione ekrany i głośniczki są mniej ważne od czasu pracy na baterii, porządnej wodoszczelności i intuicyjnej obsłudze powiadomień jak i np. odtwarzacza muzyki.
Trochę żałuję, że dopiero teraz zapebblowałem kiedy już firma Pebble praktycznie nie istnieje (iks de), ale na szczęście z ostatnim update uniezależniono zegarek od serwerów kamienia i dzięki temu jako zwyczajny smartwacz będzie mi służył aż padnie, lub do czasu pojawienia się jakiegoś AW z długim czasem pracy na jednym ładowaniu.
Pebble ma wszystko czego potrzebuję i to nawet przy korzystaniu z niego w połączeniu z ajfonem gdzie jest sporo ograniczeń względem używania go z androidem.
Idealny zegarek dla kogoś kto chce mieć taki gadżet po przesiadce z opaski typu miband gdzie nie trzeba pamiętać o tak częstym
Może w apce nie ustawiona jest lokacja w zakładce apps (weather channel)?