Wpis z mikrobloga

Zawsze jak czytałem w jakichś artykułach o tym że najpopularniejsze hasło na świecie to "qwerty" to... nie wierzyłem.
Nie wierzyłem że ludzie są tak głupi
Ale na niebezpiecznik.pl zobaczyłem wszystkie hasła i... i #!$%@? tracę wiarę w ludzi
Serio ktoś ustawia:
"dupa123"
albo #!$%@?
"qwerty"
xD
HURR WŁAMALI MI SIĘ NA KONTO DURR
#afera #wykop #aferabotowa
  • 9
  • Odpowiedz
@rdy: no ale bank ma lepsze zabezpieczenia. Podajesz numer klienta ktory dostales w banku. Jak haslo 3 razy pomylisz to blokada i do banku. Nawet proste haslo ciezko odgadnąć po 3 razach. Do tego zeby wykonac operację potrzeba kodów
  • Odpowiedz
@tfuj_pszyjaciel: wszystko zależy od banku. Są takie gdzie można sie aliasem albo mailem logować
kody już nie potrzebne, jak masz dostęp do konta to zmieniasz autoryzacje na apkę i zamiecione.
  • Odpowiedz
@rdy: ja mam kody jednorazowe na kartce. Stara forma przychodzą pocztą. Żeby cokolwiek zmienić musze go użyć. Czyli jak ktoś mi nie zapierdzieli tych kodów z domu to nic nie zrobi. Czyli dalej kod potrzebny zeby zmienic na apke
  • Odpowiedz
@Gruby_Mirek: sie spinacie o te hasła, a to tylko portal ze smiesznymi obrazkami, ja tam celowo ustawiam sobie gowno-hasla na strony, ktore nie sa dla mnie wazne, zeby latwiej zapamietac, a na stronach wazniejszych mam duzo bardziej skomplikowane hasla
  • Odpowiedz