Wpis z mikrobloga

Mirki, coś jest nie tak, na pierwszych jazdach kask mi w ogóle nie parował, dziś parował jak #!$%@? mimo pinlocka.
Może być winna kiepska pogoda?
W ogóle dziś w #!$%@? mocno wiało xD raz tak wiatr jebnął mi od prawej że aż się przestraszyłem autentycznie że się #!$%@? XD
Jutro ostateczne jazdy.
Fajne to kawasaki ER6n, dobrze mi sie na nim jezdzi #motocykle
  • 23
  • Odpowiedz
@Oskarek89: mi jak było naprawdę zimno to parował mimo pinlocka. Stary kask prędzej mi parował, ale to już wina wyrobionego pinlocka. Wiadomo, że wentylacja pomaga na parowanie, więc zależy to również od tego jak szybko jeździsz no i również ile sapiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
pinlock musi dolegać jak pisze kolega wyżej, nie może być szczeliny między szyba i ta silikonowa uszczelką na pinlocku. jesli jest, należy wyregulować na pinach na których zakotwiczony jest pinlock i zniwelować ta szczelinkę do zera. jeśli jest szczelina to para dostaje się między szybę, a pinlock i masz mgłę przed oczami :) jeśli to dobrze wyregulujesz nic takiego nie może mieć miejsca
  • Odpowiedz
@Oskarek89: koledzy juz odpowiedzieli, jak jest zimno, to mocniej paruje. Dodatkowo: nie miales moze wczesniej kasku przez jakis czas np. w samochodzie? Mogl sie wychlodzic przez co roznica temp. byla jeszcze wieksza.
  • Odpowiedz