Aktywne Wpisy
kantek007 +14
MIASTO bez A
Virsky +307
Ojezu, jakie to piękne uczucie :D
Dziewczyna z którą się spotykam od paru miesięcy, a w której prawie od razu się zakochałem, dzisiaj w końcu powiedziała że też mnie kocha <3
Poznać kogoś takiego jak ona, według mojego gustu czy preferencji tak bliskiego ideału jak tylko można, to sytuacja jaka nie zdarza się często. A gdy do tego okazuje się, że taka osoba odwzajemnia moje uczucia, to mniej więcej jakby wygrać w
Dziewczyna z którą się spotykam od paru miesięcy, a w której prawie od razu się zakochałem, dzisiaj w końcu powiedziała że też mnie kocha <3
Poznać kogoś takiego jak ona, według mojego gustu czy preferencji tak bliskiego ideału jak tylko można, to sytuacja jaka nie zdarza się często. A gdy do tego okazuje się, że taka osoba odwzajemnia moje uczucia, to mniej więcej jakby wygrać w
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
1. Układ przepuszczający 3 z 7 impulsów
2. Licznik od 2 do 6
3. 74192 jako licznik mod 13
Będe wdzięczny za pomoc z którymkolwiek z nich. Np. w pierwszym nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym przepuszczaniem 3 impulsów z 7. Tak samo w drugim, licznik od 2
Ja robiłem takie rzeczy na ćwiczeniach, teoretycznie, za pomocą układów kombinacyjnych. Czyli bramki sprawdzają stan na wyjściu licznika i odpowiedni sygnał w odpowiednie miejsce. Więc rozumiałbym to tak:
1. Na wejściu układu dostajemy 7 impulsów. Pierwsze 3 mają pojawić się na wyjściu. Pozostałe 4 nie. Następnie reset licznika i od nowa.
2. Początkowy stan na wyjściu układu to dwa. Po stanie 6 powrót do stanu początkowego.
3. Też z układami
Odnośnie pierwszego jeszcze: czyli to ma być tak, że np. 3 impulsy mają mi zwiększać stan jednego licznika, potem 4 drugiego licznika, potem reset obu liczników i od nowa?
Pytania, które zadam mogą wydać się głupie, ale niestety, wykład ani troche nas do laborek nie przygotował
1. Jeżeli korzystamy z zegara, to tak.
2. Który licznik użyć: Datasheety. Dostępne są na google i