Wpis z mikrobloga

@czarnyzawias: no nie to pisałem. Ja cały czas myślałem że musi zostać osiągnięte 75 % i już ten moment oznacza pewność wprowadzenia Segwit. A tutaj wychodzi na to że samo osiągnięcie nie wystarczy lecz jeszcze musi się utrzymać 2 tygodnie a to diametralna różnica. Ponieważ np dzisiaj osiągnie 75 procent utrzyma się 10 dni i np 11tego dnia spadnie do 68 procent i 12tego będzie znowu 75 % i te 2
@ziomekg: nie wiem. Jak widzisz chyba nikt tego tutaj nie wie skoro jeszcze nikt konkretnie tego nie wytłumaczył. Ludzi w wiekszości usłyszą; aha będzie Segwit aha no to kupujemy. Nie patrzą co to i dlaczego.
z jednej strony to dobrze z takim podejściem prościej o pompę;)

@ziomekg: tu akurat zgadzam się - myślę że do czasu faktycznego wejścia Segwit a więc do czasu ( osiągnięcie 75% + 14dni ) będzie to czas pompy natomiast w dniu : X=( osiągnięcie 75% + 14 dni ) dojdzie do korekty. A więc na dzisiaj mamy duże prawdopodobieństwo kupowania plotek => niż 14 dni pompy ( 14 lub więcej dni
@Zontabo: Już ci na to odpowiadałem cytatem twórcy Litecoina, tak prawda to.

Generalnie w ciągu ostatnich 8064 bloków ilość bloków segwit musi wynosić 75% lub więcej. Liczenie bloków zaczyna się od każdego retargetu, kolejny zaczyna się za 23 godziny.
@yoyo: @yoyo: powiem że za trudne to dla mnie. Możesz to bardziej obrazowo wytłumaczyć jak chłop chłopu ?:) A co jak wejdzie np dzisiaj 75 % a za 3 dni będzie 68 % to co głosowanie zacznie się od początku od zera? Zupełnie teog nie pojmuję. Kolejne pytanie czy taki SEGWIT musi zostać zaimplementowany czy jest już on zakodowany w kodzie i stanie się to automatycznie bez ingerencji deva.
@Zontabo:

Możesz to bardziej obrazowo wytłumaczyć jak chłop chłopu ?:) A co jak wejdzie np dzisiaj 75 % a za 3 dni będzie 68 % to co głosowanie zacznie się od początku od zera?

Żeby aktywować segwit jest potrzebna średnia ilość bloków powyżej 75% w ciągu tych dwóch tygodni. Tak więc jeśli kończy się ten 2 tygodniowy okres, to patrzymy ile bloków segwit było, jeśli więcej niż 75% to następuje aktywacja,