Wpis z mikrobloga

Budowane od początku napięcie każe nam, widzom, od pierwszych chwil podchodzić do odkrycia sceptycznie. I rzeczywiście, rozwój tajemniczego organizmu nie przypomina żadnego z ziemskich. Nie tylko rozwija się on w imponującym tempie, ale i przejawia oznaki inteligencji. A jak nauczyła nas nasza rodzima planeta – najinteligentniejszy gatunek odznacza się dużą ekspansywnością i niekoniecznie liczy się z innymi.

https://reelmates.wordpress.com/2017/03/25/life-2017-polowanie-na-bazanty/
Jeśli spodobał ci się tekst, polecam dołączyć do grona informowanych ( ) #reelmates
#film #kino #recenzja #ogladajzwykopem
Maljevic - > Budowane od początku napięcie każe nam, widzom, od pierwszych chwil podc...

źródło: comment_6Ym7O36NiiY1assXIfVRdwEijOwz8coE.jpg

Pobierz
  • 4
@Maljevic: W recenzji nie ma słowa o "Coś" a antagonista kojarzy mi się bardziej z dziełem Carpentera, niż Scotta. Co prawda widziałem tylko trailer, ale takie odniosłem wrażenie. Pominąłeś analogie z "Coś" celowo czy rzeczywiście film nie ma nic wspólnego?
@sejsmita: W całym filmie dosyć istotne jest miejsce akcji, a jednak "Coś" to nie przestrzeń kosmiczna. Przyznam, że skojarzył mi się trochę na etapie pisania, jednak w czasie filmu był to przede wszystkim "Obcy" i "2001". No i połowa horrorów z lat 80-tych i 90-tych en masse ( ͡° ͜ʖ ͡°)