Aktywne Wpisy
luxkms78 +226
oh_cherry +192
Mirki, oszalałam.
Przeszłam załamanie nerwowe, rzuciłam pracę w korpo, olałam IT i zaczynam od nowa. Do 40 mam plan się przebranżowić (。◕‿‿◕。)
Idę na kurs trenera psów na początek, potem chcę zrobić behawiorystę, docelowo psiego i kociego. Ze zwierzakami pracuję od 15 lat, hobbystycznie, ale dopiero teraz doszłam do momentu, kiedy chcę to zamienić w pracę. I jestem podekscytowana jak nigdy ʕ•ᴥ•
Przeszłam załamanie nerwowe, rzuciłam pracę w korpo, olałam IT i zaczynam od nowa. Do 40 mam plan się przebranżowić (。◕‿‿◕。)
Idę na kurs trenera psów na początek, potem chcę zrobić behawiorystę, docelowo psiego i kociego. Ze zwierzakami pracuję od 15 lat, hobbystycznie, ale dopiero teraz doszłam do momentu, kiedy chcę to zamienić w pracę. I jestem podekscytowana jak nigdy ʕ•ᴥ•
Tytuł: Stara Słaboniowa i Spiekładuchy
Autor: Joanna Łańcucka
Gatunek: literatura współczesna
★★★★★★☆☆☆☆
Zbiór opowiadań, których bohaterką jest stara kobieta- Słaboniowa, żyjąca we współczesnych czasach.
Chroni mieszkańców swojej wioski przed coraz to innymi złymi stworzeniami z mitologii słowiańskiej.
Książka ma potencjał, fajnie napisana, ciekawy temat, ale zupełny brak wartkiej akcji i budowania napięcia.
Każde opowiadanie ma dynamikę listy z zakupami. Jedynie końcówka - polowanie na Strzygonia bardzo mi się podobało.
Gdyby całość była tak napisana dałbym z 8/10.
#bookmeter
Wpis został dodany za pomocą skryptu do odejmowania
!Dzięki niemu unika się błędów w działaniach
!Pobierany jest zawsze ostatni wynik