Aktywne Wpisy
lepaq +13
Sepia +25
Czy są w ogóle jakieś rozwinięte państwa na świecie z wysoką dzietnością? Otóż są. A raczej jest. Jedno. Izrael. Tylko, że tam posiadanie trójki i więcej dzieci to moralny, patriotyczny, religijny, obywatelski, rodzinny i osobisty OBOWIĄZEK. Mocno wspierany i propagowany na każdym kroku. Oprócz tego rodzicielstwo jest promowane jako coś po prostu fajnego, modnego, dającego szczęście i przynoszącego zyski (xd). Słowem, presja na posiadanie dzieci jest w Izraelu ogromna, dodatkowo żydzi mają
Całę życie nienawidziłem sportu ale za to kochałem naukę. Gdy moi koledzy grali w piłkę ja siedziałem z książkami albo odrabiałem prace domowe. Pochodziłem z biednej rodziny no i też aż tak wybitnym uczniem nie byłem aby dostać zajebiste stypendium po gimnazjum więc chodziłem do gównianego liceum w moim nikomu nieznanym miasteczku. Chodziłem do klasy o profilu mat-fiz ale moje miasteczko było tak zapadłą dziurą pełną dresiarstwa i patologii, że nawet do klasy o profilu mat-fiz chodziły ze mną jedynie co bardziej ogarnięte dresiki które najchętniej poszłyby na AWF. Troszkę gardziłem nimi gdy słuchałem ich historii jaką to karierę sportową odniosą i jak to się dorobią na tym. Po liceum udało mi się dostać na jedną z najlepszych Polskich uczelni i skończyłem studia matematyczne z dobrym wynikiem. Kariera naukowa stała przede mną otworem... #!$%@?... kilka dni temu na Wikipedii pojawił się artykuł o mnie w kategorii "sportowcy" bo zająłem dobre miejsce w mistrzostwach świata w pewnym niezbyt popularnym sporcie (którego nawet nie traktowałem zbyt poważnie, ot weekendowy relaks) który raczej wymaga refleksu niż siły. Kariery naukowej nie zrobiłem żadnej :/ Przeznaczenia #!$%@? nie oszukasz.
#gorzkiezale #sport
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Zkropkao_Na