Wpis z mikrobloga

Przymierzam się do kupna nowego komputera stacjonarnego/latopa. Moja wiedza na temat sprzętu zatrzymała się jakieś 10 lat temu, więc proszę o kilka rad.
Nie potrzebuję jakiejś super konfiguracji. Komputera używam głownie do internetu, multimediów i pakietu biurowego. W gry praktycznie nie gram wcale, chociaż przy okazji nowego zakupu zagrałbym może w jakiegoś wiedźmina czy gta na w miarę przyzwoitych ustawieniach.
Przejrzałem laptopy z #pustulkowelaptopy w cenach 2-2,5k PLN link i link. Coś z tej listy spełni moje niewygórowane wymagania czy powinienem celować w wyższy przedział cenowy? Będzie duża różnica w wydajności pomiędzy laptopem, a stacjonarnym w tym samym przedziale cenowym?
#komputery #laptopy
  • 6
@knk: pustulkowa lista jest troszkę nieaktualna. Cena Laptopów podskoczyła i będzie wysoka do połowy marca.
Delkom ma ciekawą ofertę.
Lenovo 510 charakteryzują się matrycą o lepszych kątach widzenia, czego nie można powiedzieć o serii 300 lub 500.
Tu masz charakterystykę grafiki 940MX

@knk: Unikaj raczej Lenovo bo tragiczne opinie ma ich serwis. Dell, Acer, Asus - w tej kolejności widzę że inni chwalą serwis, nie wiem jak sprawa ma się z MSi. Zaczynałem z podobnego przedziału cenowego a doszedłem do prawie 5k :D