Wpis z mikrobloga

Mirki chcę sobie kupić laptopa, ale moja wiedza na ich temat to zero. Od 9 lat korzystam z laptopa, którego kupił mi brat. Nigdy nie miałam z nim problemów. Nigdy nic się nie zepsuło. Nigdy nie był nawet formatowany. Jednak już chyba czas by kupić coś nowego. Ale nawet nie wiem w jakim kierunku mam zacząć przeglądać te laptopy. Korzystam z niego tylko do przeglądania internetu i oglądania filmów i zdjęć. Nie mam nic zainstalowanego poza adobe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co polecacie? Chciałabym, żeby tak długo wytrzymał jak ten i by nie sprawiał problemów. Da się coś znaleźć do 3000zł?
#laptop
  • 24
@trollik: znajdź kogoś, kto Ci to zrobi za piwo, bo sama sobie nie poradzisz. :) Jeśli masz wolne sloty na kości ramu to dodatkową kość ramu kupujesz, jeśli nie to kupujesz kość o większej ilośc ramu.

@CichyGlosZTyluGlowy: po co kupować lapa za 4 koła do oglądania zdjęć, filmów i przeglądania Internetu?
@rudaad: Wiesz teoretycznie do neta, zdjec i filmow wystarczy laptop z biedronki za 1500 ale bedzie awaryjny i ogolnie do dupy. Mysle, ze za 3+ moze sobie kupic fajnego ultrabooka, cienkiego, lekkiego i z dobra bateria.
@CichyGlosZTyluGlowy: trafiły do mojego niebieskiego 3 lapy po kolei, których właściciele mieli śrubokręt, 2 ręce, zero pojęcia i dyski do zmiany. :) Ja osobiście też się nie biorę za to. Prawdą jest że pamięci podrożały ostatnio, ale już sama zmiana dysku poprawi bardzo dużo.

Moja osobista opinia? Nie kupuj lapa złóż piecyk.