To pytanie nie ma na celu obrażania kogokolwiek. Jestem jednak autentycznie zainteresowana (bo nie wiem), czy jakikolwiek myśliwy jest mi w stanie racjonalnie wytłumaczyć, dlaczego dokarmiacie zwierzęta (m.in. dziki) zimą w lasach?
@Vilyen: w ich mniemamniu każde działanie wykonywane przez nich w lesie to jest opieka na zwierzętami. Karmienie - wiadomo. Odstrzał - regulacja populacji.
@Vilyen: sam dokarmiałem nie raz (nie strzelam, ale znam ludzi co strzelają), to się wpisuje w misję środowisk myśliwskich, ale tak z czysto praktycznego punktu widzenia to pewnie po to by ich było "za dużo" i można było później więcej ustrzelić. ;-)
@Vilyen: kobieca logika. Myśliwy nie dokarmia. Dokarmia człowiek dbający o faunę i florę. I jednym z jego obowiązków jest odstrzał - wtedy jest myśliwym.
@Vilyen: to co napisal @Kapitan_Nemo_na_koniu_Mewa Zadaniem mysliwych jest regulowanie populacji zwierzat na wybranych terenach lownych. Gdyby nie robili tego mysliwi robiliby to rolnicy a za tym idzie totalne wytrzebienie populacji niektorych gatunkow.
#myslistwo #mysliwi
niech zgadnę zaoczne?
Zadaniem mysliwych jest regulowanie populacji zwierzat na wybranych terenach lownych. Gdyby nie robili tego mysliwi robiliby to rolnicy a za tym idzie totalne wytrzebienie populacji niektorych gatunkow.
Komentarz usunięty przez autora