Wpis z mikrobloga

Kolejny nudny wpis o Commonblobie, po prostu scrolluj dalej.

Jak widać po screenie, typowa, nastawiona na role-play rozgrywka. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z takimi kuńmi nawet czołgi nie straszne. Prussian Space Marines tym bardziej. Co nie, @Myrten ? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mógłbym z resztą stworzyć Prusy, wynająć 3-skillowego komendanta i dociągnąć z dyscypliną do wartości 145+, ale mi się nie chciało, a poza tym czemu miałbym się wyzbywać pięknego, polskiego, katolickiego Commonbloba? 125 i tak robiło robotę, co pokażę w komentarzach. Wartość AT w late game na permanentnym 90+ dzięki aristocratic i policy.

#eu4
Pobierz bezczelny_klamca - Kolejny nudny wpis o Commonblobie, po prostu scrolluj dalej.

Ja...
źródło: comment_bEa24i7nXrJo7kvqHezpjdxe3sp42xDN.jpg
  • 18
@Saper9: Jednym z tych gówien jest Mołdawia, którą właśnie anektuję. Drugie to Trapezunt, który (prawie) sam się wyzwolił z tureckiego jarzma. Nie mam sumienia ruszać.
@Marpop: Gdybym wcześniej podjął decyzję, że chcę, zdążyłbym bez problemu. Ale chyba mi się nie chce. :P
@Myrten: 1. Granice brzydkie, bo na pewnym etapie potrzebna mi była granica z Gruzją, żeby móc robić na nich claimy, żeby wypowiedzieć wojnę, do której dołączą Ottomani,
@bezczelny_klamca:

1. Granice brzydkie, bo na pewnym etapie potrzebna mi była granica z Gruzją, żeby móc robić na nich claimy, żeby wypowiedzieć wojnę, do której dołączą Ottomani, którym chciałem zerwać sojusz z Francją. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Poza tym, nie mogłem przecież zrezygnować z darmowego PU nad żabojadami.

Masz 28 lat na poprawę, ja skończyłem Polską z takimi ładnymi granicami:
Pobierz M.....n - @bezczelny_klamca: 
1. Granice brzydkie, bo na pewnym etapie potrzebna mi b...
źródło: comment_bHWwgLHXVogr7P5qA82qYzuZUxoSGzMS.jpg
@Myrten: Nie chce mi się. :P Celem było pogranie z niedorzecznymi ideami (wziąłem espionage, innovative i aristocratic, których nigdy wcześniej nie brałem). Potem uświadomiłem sobie, że mogę z tego wyciągnąć nieziemskie staty do armii, więc chciałem to wypróbować w walce. Ostatnie 30-40 lat praktycznie tylko czekałem na skompletowanie aristocratic i dobrą okazję do obicia kilku mord.
@Egribikaver: Od pewnego czasu zawsze gram na IM. Dzięki, choć tak naprawdę nie uważam tej rozgrywki za jakieś mega osiągnięcie, ale to może dlatego, że się naoglądałem Florryego i teraz mam świadomość ile można z tej gry wycisnąć. Jak mówiłem, to była rozgrywka stuprocentowo bez spiny, nastawiona na zabawę nietypowymi ideami. ;)