Wpis z mikrobloga

W sumie nie ma się czym chwalić, ale jednak, kupiłem nexusa 5x, cieszę się jak nigdy, a to dlatego, że wracam do androida. Żegnaj srajfonie, #!$%@? złomie, nie sprawdził się dla mnie kompletnie. #nexus5x #android #chwalesie
  • 12
  • Odpowiedz
@jeshu: Nexus 5X to trochę przeterminowany sprzęt szczerze mówiąc. Sam się nad nim zastanawiałem, ale to telefon pokroju prawie trzyletniego S5 który nie chce mi się zepsuć. Nie lepiej i taniej było wziąć Moto X Style?
  • Odpowiedz
@Przedwczesny_pogrzeb: obsługa multimediów przez itunes (używam tylko linuxa, czego srajfony nie za bardzo lubią), ograniczenia aplikacje (głównie brak kilku potrzebnych mi narzędzi do pracy jako admin), debilne rozwiązanie czyszczenia cache aplikacji. Dodam, jeśli byłbym zwolennikiem całego ekosystemu apple, to pewnie byłbym zadowolony, aczkolwiek srajfon i linux, to mieszanka gwarantująca częste #!$%@?.
  • Odpowiedz
@wysuszony: nie potrzebuję nic nowszego ani mocniejszego, ma androida 7 (przede wszystkim nie brandowanego), czytnik linii papilarnych (często używam) i wyświetlacz 5,2 co mi w zupełności odpowiada oraz jeśli wygląd ma znaczenie, to mnie się podoba. Minusem nexusa 5x, na samym początku była jego cena, bo nie była adekwatna do sprzętu. Aktualnie telefon jest bardzo tani, a ja z racji tego, że przebudowuję dom i żenię w tym roku, zwracam uwagę
  • Odpowiedz
@jeshu: Mam jakoś od sierpnia i:
- problemy z wifi
- już zamula, ram cały #!$%@?
- nie zapisuje zdjęć
I przez te wady jestem niezadowolony bo utrudniają korzystanie z fona. Zdjęcia robi naprawdę dobre w porównaniu do kilku innych modeli ale co z tego jak zrobię a zdjęcia znikają? WiFi coś odmuliło i ostatnio nie miałem problemów, może coś po aktualizacjach poprawili. Ale z tym zamulaniem po 3 miesiącach użytkowania
  • Odpowiedz
@ThrashMetal: @jeshu: mi mulił na customowych romach typu Pixel ROM. Na oficjalnym chodzi całkiem nieźle, ale bateria trzyma gorzej. Warto wspomnieć, że nie używam apek FB i Messengera, przez co chodzi lepiej i bateria lepiej trzyma.
  • Odpowiedz